Soylu, HDP'nin deprem yardımlarının geri çevrilme gerekçesini açıkladı

Soylu, HDP'nin deprem yardımlarının geri çevrilme gerekçesini açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li Ergani Belediyesi'nin deprem yardımlarının kabul edilmeme gerekçesini açıkladı.

Elazığ'da 6.8 şiddetindeki depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar gelirken, HDP'li belediyelerin yardımlarının geri çevrilmesi tepkilere neden olmuştu.

Elazığ Valiliği, HDP'li Diyarbakır Ergani Belediyesi'nin depremzedelere gönderdiği iki kamyon yardım malzemesinin kente girişine izin vermeyerek geri göndermişti.

Ergani Belediyesi Eş Başkanı Meryem Yıldız,"Yardımlarımızı gerekirse AFAD ve Kızılay’a vereceğimizi söyledik. Gıdaların son kullanma tarihlerine bakalım, kontrollerini yapalım dedik, kabul etmediler. Gıdayı bir yere kadar kabul etmemiz mümkün ancak battaniye kadın ve çocuklar için gereken şeyler, ısıtıcılar ve battaniyeler vardı. Bunları almamaları mümkün değil. Bu karar tamamen siyasidir" açıklaması yapmıştı.

'KARS BELEDİYESİNİN YARDIMLARINI KABUL ETTİK'

Tepkilerin ve tartışmaların artmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ergani Belediyesi'nden gelen yardımın geri çevrilmesinin gerekçesizi açıkladı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, HDP'li Ergani Belediyesi'nin AFAD ile bir koordinasyon kurmadan yardım toplayıp getirdiğini vurgulayan Soylu, Kars Belediyesi'nden gelen yardımın kabul edildiğini söyledi:

"Kriz anında sağlık ve güvenlik açısından geri çevirdik. Buna karşın HDP'li Kars Belediyesi AFAD ile işbirliği yaptığı için yardımları kabul ettik."

HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de yardımları AFAD İl Müdürlüğü ile birlikte topladıklarını ve Elazığ'a teslim ettiklerini açıkladı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar