Soylu'ya donarak ölen askerler nedeniyle istifa etmeyi düşünüyor musunuz? sorusu

Soylu'ya donarak ölen askerler nedeniyle istifa etmeyi düşünüyor musunuz? sorusu
CHP'li Antmen, soğuk hava ve tipi nedeniyle iki askerin donarak ölmesini Meclis gündemine taşıdı.

İki askerin Tunceli kırsalında hipotermi sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu. CHP'li Antmen, uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen'in soğuk hava ve tipi nedeniyle ölmeleriyle ilgili Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Antmen'in İçişleri Bakanı Soylu'nun yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde yer alan sorular şöyle: 

İLGİLİ HABER: SOYLU: ASKERİMİZİN GİYSİSİ DÜNYA STANDARDINDA

"İki asker ne zaman hipotermi geçirmeye başlamıştır ve askerlere ne kadar zaman sonra müdahale edilmiştir? Askerler soğukta ne kadar süre kalmışlardır? Olayın yaşandığı saatlerde hava soğukluğu kaç derecededir? Uzman çavuşların teçhizatları ve malzemeleri kış koşullarına uygun muydu? Askerler operasyona ve göreve çıkmadan önce hava muhalefeti göz önüne alınmış mıdır? Operasyonun başında bulunan komutanlar neden önlem almamıştır? Konuyla ilgili idari ve hukuki soruşturmalar başlatılmış mıdır?

İLGİLİ HABER: İKİ ASKER DONARAK HAYATINI KAYBETTİ

Askerler soğuktan ölmeleri kimin sorumsuzluğu ve ihmalsizliği yüzünden olmuştur? Askerlerin kullandıkları malzemeler hangi firma tarafından üretilmiştir? Bu firma kış koşullarına uygun olduğu açıklanan bu malzemeleri ne tür standartlara göre üretmiştir? İlgili firma ihaleyi ne tür koşullarda ve ne kadara almıştır? Madem bu malzemeler kış koşullarına uygun neden iki asker donarak ölmüştür? Alınan malzemeler soğuğa ve kış koşullarına karşı test edilmekte midir? İhmal, tedbirsizlik ve öngörüsüzlük nedeniyle ölen askerler nedeniyle İçişleri Bakanlığı'ndan istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" ( HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar