Stoltenberg, Erdoğan ile görüştü: Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik

Stoltenberg, Erdoğan ile görüştü: Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik
NATO zirvesi öncesi İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine dair Erdoğan ile görüşen Stoltenberg, 'Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine dair yazılı taahhütler verilmeden süreçte ilerleme sağlanamayacağı ifade edilirken sosyal medya hesabından açıklama yapan Stoltenberg'in , "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Zirvesi öncesi yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik" demesi dikkat çekti.

'TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİNİ GİDERECEK ADIMLAR ATILMALI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik talebi hakkında Türkiye'nin meşru endişelerini giderecek adımların atılması gerektiğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkeden de Türkiye'nin haklı beklentilerinin karşılandığı somut adımlar görmeden, terörizmle mücadele ve savunma sanayi iş birliği konusunda paradigma değişikliğine gidileceğine dair yazılı taahhütler verilmeden süreçte ilerleme sağlanamayacağını vurguladı.

'İLERLEME KAYDETMENİN ÖNEMİNİ TARTIŞTIK'

Görüşme sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Zirvesi öncesi yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin terörle mücadeledeki meşru güvenlik kaygılarını ele almanın ve Finlandiya ve İsveç için NATO üyelik sürecinde ilerleme kaydetmenin önemini tartıştık" dedi.

Öne Çıkanlar