Suriye'de, ABD İran destekli grupları, Rusya da El Nusra'yı vurdu

Suriye'de, ABD İran destekli grupları, Rusya da El Nusra'yı vurdu
Suriye'de ABD ordusu, İran destekli hedeflere hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Rusya da El Nusra Cephesi'nin bir kampını vurduğunu açıkladı.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Deyr el Zor'da İran destekli gruplara ait hedeflere dün saldırı düzenlendiği bildirildi.

Ordu sözcüsü Joe Buccino, saldırıları "orantılı" olarak niteleyerek "Emir doğrudan Başkan Biden'dan geldi" dedi. Öte yandan ordu, hava saldırısında ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı. Operasyonun nasıl bir araçla düzenlendiği konusunda da ayrıntı verilmedi.

15 Ağustos'ta Suriye'deki bir ABD üssüne düzenlenen İHA saldırısına da değinilen açıklamada, operasyonun amacının İranlı grupların Suriye'de ABD güçlerini hedef almasını engellemek olduğu kaydedildi.

DEVRİM MUHAFIZI GENERALİNİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANMIŞTI

Suriye devlet medyası tarafından henüz teyit edilmeyen saldırılar, İran devlet medyasının "Suriye'de askeri danışman olarak görev yapan" bir Devrim Muhafızı generalinin Pazar günü öldürüldüğünü açıkladığı gün gerçekleşti. Haberlerde Suriye veya Irak'ta İran adına çalışanlar için kullanılan bir terim olan "kutsal alanın savunucusu" olarak nitelendirilen generalin nasıl öldürüldüğü belirtilmemişti.

Yüzlerce Amerikan askeri, IŞİD kalıntılarıyla mücadeleye odaklandığını belirten koalisyonun bir parçası olarak Suriye'nin kuzeydoğusunda konuşlanmış durumda. İran ise, Suriye'deki güçlerini Şam'ın daveti üzerine ve sadece danışman olarak ülkede bulundurduğunu savunuyor.

RUSYA EL NUSRA GÜÇLERİNİ VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise İdlib'in Han Şeyhun ve Sarakib kasabalarındaki bombalı saldırılardan sorumlu olduğu belirtilen El Nusra Cephesi'nin bir kampının imha edildiği duyuruldu. Saldırıda, El Nusra'ya ait bir iletişim merkezi, militanların kârargahı ile bir silah deposunun hedef alındığı belirtildi.
 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar