Suriye ordusundan İdlib'e topçu atışı

Suriye ordusundan İdlib'e topçu atışı
Suriye güçlerinin Han Şeyhun ilçesine düzenlediği 30'dan fazla top ve roket saldırısında 3 sivilin yaralandığı iddia ediliyor.

Suriye ordusu ve İran destekli gruplar, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde olduğu iddia edilen cihatçılara gün içinde 100'den fazla topçu saldırısı düzenledi.

Suriye ordusu, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki Han Şeyhun ilçesi, Cercenaz ve Tuh beldesi ile Ferce ve Temaniye köylerine, Hama ilinin kuzey kırsalındaki Latamine ve Kefer Zita ilçeleri ile kırsallarına topçu saldırısı düzenledi.

AA, Suriye güçlerinin Han Şeyhun ilçesine düzenlediği 30'dan fazla top ve roket saldırısında 3 sivilin yaralandığı iddiasını duyurdu.

İç savaşta oynadıkları rol ve El Nusra bağlantıları iddialarıyla tartışma konusu olan Beyaz Baretliler ekipleri, hedef alınan yerleşim yerlerinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı.

Suriye güçlerinin , "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne bu yıl başından beri düzenlediği hava ve kara saldırılarında 45 sivilin hayatını kaybettiği, 200’den fazla sivilinse yaralandığı iddiaları dile getiriliyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar