Suriyeli işçi inşaattan düşüp hayatını kaybetti

Suriyeli işçi inşaattan düşüp hayatını kaybetti
Hatay’da çalıştığı inşaattan düşen Suriyeli işçi kurtarılamadı.

GÜNCEL - Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir inşaatın dış cephesinde çalışan Suriyeli işçi, iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Numune mahallesinde sabah saatlerinde 3 katlı bir inşaatın dış cephesinde kaplama işi için iskele kurumu sırasında, Suriyeli olduğu öğrenilen 34 yaşındaki Aladdin Halid adlı göçmen işçi dengesini kaybetmesi sonucu inşaattan düştü. Üçüncü kattan aşağıya düşerek ağır yaralanan Suriyeli işçinin arkadaşları 112 acil sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı olan işçiye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı. İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve durumu ağır olan Halid, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İş cinayetiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Ucuz ve denetimsiz çalıştırmanın en yaygın olduğu alanlardan olan inşaat sektörü, her ay en fazla iş cinayetinin yaşandığı sektörlerin başında geliyor. Güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşulları nedeniyle çok sayıda inşaat işçisi iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Hükümetin işçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik izlediği ‘fıtrat’ tavrı ve politikası ise sermayeyi rahatlatırken, söz konusu ölümlere de davetiye çıkarıyor.

Öne Çıkanlar