Tahincioğlu: 'Şirin' görsellere, ılımlı mesajlara inanmak için bir neden yok

Tahincioğlu: 'Şirin' görsellere, ılımlı mesajlara inanmak için bir neden yok
'Afganistan’da da olacaklar belli. Köleleştirilen, satılan, yok edilmek istenilen, hayatları ellerinden alınan yine kadınlar ve kız çocukları olacak.'

T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, Afganistan'da Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından sosyal medya platformlarında örgüt militanlarının 'şirin' görselleri ve 'ılımlı' açıklamalarına olumlu bakan Batılı ülkelerin tavrlarına tepki gösterdi.

"Şirin" görsellere, "gömlek değiştirdik" beyanlarına, ılımlı mesajlara inanmak için bir neden yok." diyen Tahincioğlu, dünyanın zalim ve iki olduğunu belirterek  "Başta kendi refahını sürdürebilmek için bu ülkelerin halklarını feda edip, kibirli sözlerle bir de mevcut durumu yorumlamaya kalkan Batılı ülkeler.Adaletsizliği görmek güç değil. Durulacak yeri belirlemek de öyle…" yorumunu yaptı.

Tahincioğlu'nun T24'te "Köle pazarları ve gömlek değiştirenler" başlığıyla yayımlanan yazısının bir kısmı şöyle:

Afganistan’ı yeniden işgal eden ve sadece başka bir işgalci işi bitip de oradan ayrıldı diye, "ulusal kurtuluş mücadelesi" vermiş ve bir halkı esaretten kurtarmış gibi gösterilmeye çalışılan Taliban militanlarının "şirin" görüntüleri düşüyor sosyal medyaya, ardı ardına…

Bu işler böyledir. Cihatçılar da bu işleri çok iyi bilir.

Küresel cihat endüstrisinin en önemli parçalarından biri Taliban.

El Kaide’den beslenip zamanla örgütün hamisi haline gelen, sadece Pakistan’dan değil küresel cihadı destekleyen körfez ülkelerinden de destek alan, kendisi gibi halifelik iddiasındaki IŞİD’le Afganistan’da bile çatışan örgütün verdiği "şirin" görüntüler ve mesajlar, cihatçılar arasında da tartışılıyor.

Ama değişip değişmedikleri değil.

Taliban’ın, dünyaya şirin görünmek adına, biraz olsun katılımcı bir hükûmet kurmasının gerekip gerekmediğini, Çin ve Pakistan’la ilişkilerin hangi seviyede tutulması gerektiğini konuşuyor cihatçılar.

Zira tek başına elde edilen "zaferler" değil bunlar. Sadece Pakistan istihbaratının, sadece ABD güçlerinin zaferi değil Afganistan’ın çaresiz kederinin nedeni.

Cihatçıların, on yıllardır bütün bu ülkelerden ve onların himaye ettiği ülkelerden aldıkları paralar var. Oradan oraya nakledilen cihatçılar, onların paralarını saklayan ve bazen yatırım amaçlı kullanan ülkeler var. Başlarına bir şey gelmesin diye cihatçıları misafir eden, yeri geldiğinde onları kullanan ülkeler var.

Bu yüzden bazen Taliban saflarında, bazen savaştığı IŞİD mevzilerinde görmek mümkün aynı yüzleri. 

***

Afganistan’da da olacaklar belli. Köleleştirilen, satılan, yok edilmek istenilen, hayatları ellerinden alınan yine kadınlar ve kız çocukları olacak.

"Şirin" görsellere, "gömlek değiştirdik" beyanlarına, ılımlı mesajlara inanmak için bir neden yok.

 "Ulusal çıkar" gibi bir gerekçeyle, bu insanlık suçlarını işleyen örgütlere prim verecek kararlar almak da sadece o ülkenin tarihinde karanlık izler bırakmak anlamına gelecektir.

Dünya zalim ve iki yüzlü.

Başta kendi refahını sürdürebilmek için bu ülkelerin halklarını feda edip, kibirli sözlerle bir de mevcut durumu yorumlamaya kalkan Batılı ülkeler.

Adaletsizliği görmek güç değil.

Durulacak yeri belirlemek de öyle…

Öne Çıkanlar