Taksim Meydanı düzenlemesi: Proje yarışmayla seçilecek

Taksim Meydanı düzenlemesi: Proje yarışmayla seçilecek
İBB, Taksim Meydanı'nın peyzaj mimarisinin yeniden düzenlenmesi kararı aldı. Bu kez öneri projeler için yarışma yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Temmuz'da Beşiktaş Metro inşaatını denetlerken Taksim Meydanı ile ilgili, "Taksim'de yapılan bir uygulama var ve kimseyi mutlu etmiyor. Beton herkesi mutsuz ediyor" açıkloamasıyla meydan için yeni, bir düzenlemenin sinyalini vermişti.

Daha önce de Taksim Meydanı için, 'Beton denizi' nitelendirmesİnde bulunanan İmamoğlu meydanın son halini "Şehrin kimliği olan bir meydan, kimliksiz bir meydana dönüştü" sözleriyle eleştirmişti.

'TAKSİM MEYDANI BETON DENİZİ GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULACAK'

Taksim Meydanı'nın akıbetiyle ilgili son açıklama bu gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı ve Basın Sözcüsü Murat Ongun'dan geldi.

Murat Ongun, bugün yaptığı açıklamada, İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklamalarının, betonlaşmış durumdaki meydanın, peyzaj düzenlemesiyle daha yaşanılır bir duruma kavuşturulmasını kapsadığını söyledi. Üstelik meydan düzenlemesi için bu kez öneri projeler için yarışma yapılacak:

"Mimari yarışma açılacak. Öneri projelerin alınabilmesi için de 3-4 ay süre verilecek. Bu projeler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar