Taliban yetkilileri arasında yönetimle ilgili 'büyük bir kavga çıktığı' iddiası

Taliban yetkilileri arasında yönetimle ilgili 'büyük bir kavga çıktığı' iddiası
BBC'de yer alan habere göre, Taliban'ın üst düzey yetkilileri, grubun liderleri arasında büyük bir kavga meydana geldiğini aktardı.

Taliban yatkilileri, tartışmanın grubun kurucularından Molla Abdülgani Birader ile başkanlık sarayında bulunan bir kabine üyesi arasında cereyan ettiğini söyledi.

Birader'in kamuda görünmediği son günlerde, Taliban liderleri arasında büyük tartışmalar yaşandığına dair kesin olmayan haberler geliyordu. Söz konusu iddialar resmi kanallar aracılığıyla yalanlanmıştı.

Taliban'ın kurduğu hükümette yeni geçici kabine tamamen erkeklerden ve Taliban'ın üst düzey isimlerinden oluşturuldu. Bu kişilerden bazılarının adı son 20 yılda ABD kuvvetlerine yönelik saldırılarla da anılmıştı.

BBC'ye demeç veren bir Taliban kaynağı, grubun kurucularından Abdülgani Birader ile Hakkani milis grubu içinde önde gelen isimlerden olan mültecilerden sorumlu bakan Halil ür-Rahman Hakkani arasında sözlü kavga yaşandığını, her ikisinin de o sırada yanlarında bulunan destekçileri arasında da fiziki kavga çıktığını söyledi.

Öne Çıkanlar