Tarihi Kolezyum'a bira içmek için giren ABD'li turistlere 800 Euro ceza

Tarihi Kolezyum'a bira içmek için giren ABD'li turistlere 800 Euro ceza
Turistlerin Kolezyum'a herhangi bir zarar vermedikleri aktarıldı.

İtalya'nın başkenti Roma'nın simgelerinden olan tarihi Kolezyum'a 'sadece birer bira içmek' için kaçak giren iki ABD'li turist 800 Euro para cezasıyal karşılaştı.

İtalyan basını, 24 ve 25 yaşlarındaki iki turistin sabaha karşı kendilerini 2 bin yıllık antik yapıdan çıkaran polise "Sadece birer bira içiyorduk" dediklerini yazdı.

Buna göre iki genç, öğleden sonra 16.30'da kapanan Kolezyum'a gece saatlerinde giriş yaptı. Sabaha karşı 05.30'da yoldan geçen bir kişi, turistleri Kolezyum'un ikinci katında bira içip sohbet ederken görünce polisi haberdar etti.

Gazete Duvar'ın haberine göre; iki Amerikalı turistin o saatte antik amfitiyatroya nasıl girdiği bilinmezken, İtalyan polisi gençlere arkeolojik alana yasadışı yollardan girme gerekçesiyle 800 Euro para cezası yazdı. Gençlerin bu sırada polise "Sadece birer bira içiyorduk" dedikleri, Kolezyum'a da herhangi bir zarar vermedikleri belirtildi.

İtalya'da turistik alanlara 'izlerini' bırakmak isteyen turistlere karşı sıkı para cezaları uygulanıyor. 2 bin yıllık Kolezyum'a zarar vermeye kalkışan kişilere bir yıla kadar hapis ve 2 bin Euro'ya kadar para cezası verilebiliyor. Ancak bazı turistler, bu caydırıcı cezalara rağmen 'ısrarcı' çıkabiliyor. Geçtiğimiz eylül ayında 32 yaşındaki İrlandalı bir erkek, yapının ilk katına adının ilk harflerini metal bir aletle kazımaya çalışınca ceza almıştı. Ekimde de 14 yaşındaki Alman bir kız çocuk aynı şeyi yaparken yakalanmıştı.

Öne Çıkanlar