'Ezan' çıkışına TBMM Başkanı Şentop da katıldı: Ezan düşmanlarına hadleri bildirilecek

'Ezan' çıkışına TBMM Başkanı Şentop da katıldı: Ezan düşmanlarına hadleri bildirilecek
İzmir'de cami hoparlöründen ezan okunmasına ilişkin Fahrettin Altun'un 'bu bir saldırı' şeklindeki açıklamasının ardından bir açıklama da Meclis Başkanı'ndan geldi.

İzmir’de cami hoparlöründen şarkı çalınmasına iktidar cephesinden dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ezana ilişkin Saray’ın ardından Meclis’ten de camilerden ezan okunmasına ilişkin dikkat çeken bir çıkış geldi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop "Ezan özgürlğümüzün sembolü, ezan düşmanlarına hadleri bildirilecek" açıklaması yaptı.

İzmir’de bazı camilerde 20 Mayıs'ta Çav Bella marşının çalınmasının ardından bugün de Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerde Selda Bağcan’ın seslendirdiği 'Yuh Yuh' çalındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un olaya ilişkin "İzmir'de camilerimizin ses sisteminin sabote edilerek minarelerden müzik dinletilmesi kabul edilemez bir saldırıdır. Bu olay basit bir provakasyonun çok ötesinde, milletimizin kutsallarıyla savaş halinde olan bir zihniyetin yeniden filizlenme çabalarıdır" şeklindeki açıklamasının ardından, TBMM Başkanı Şentop’tan da benzeri bir açıklama geldi.

AKP'li Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Ezana uzanan el ile vatana uzanan el arasında fark yoktur. Ezan düşmanlarına dün olduğu gibi bugün de hadleri bildirilecektir" ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANI EZANA ‘HÜRRİYETİMİZİN SEMBOLÜ’ DEDİ

Şentop, İzmir Müftülüğünün, merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ezanın, bin yıllık bir gayretin ve imanın bu topraklardaki mührü olduğunu kaydeden Şentop, "Bu yüzden ezan sadece ibadet çağrısı değil, aynı zamanda hürriyetimizin sembolüdür" ifadelerini kullandı.

‘EZAN DÜŞMANLARINA HADLERİ BİLDİRİLECEK’

Şentop, şunları kaydetti:

"Ezana uzanan el ile vatana uzanan el arasında fark yoktur. Ezan düşmanlarına dün olduğu gibi bugün de hadleri bildirilecektir."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI 'OYUNA GELMEYELİM' DEMİŞTİ

Olaya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşananları 'provokasyon' olarak niterken ‘Oyuna gelmeyelim. Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum’ açıklaması yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar