TBMM'de milli parkların kapatılması tartışması

TBMM'de milli parkların kapatılması tartışması
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez'den konuya ilişkin açıklama geldi.

TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kapatılacağına ilişkin iddialar tartışma konusu oldu.

Komisyon AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel başkanlığında toplandı. Yel kamuoyunda, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün lağvedileceğine ve daire başkanlığına dönüştürüleceğine yönelik bir söylentinin olduğunu belirterek, buna ilişkin bilgi almak istediklerini belirtti. Yel, komisyon olarak genel müdürlüğün çok önemli bir birim olduğunu ve bunun daire başkanlığına düşürülmesi değil, daha da güçlendirilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez de, "Milli parklar, Türkiye kamuoyunda belki yeterince tanınmıyor, ama yaptığı görevler itibarıyla hakikaten Türkiye’nin geleceğine yönelik ciddi çalışmalar yapıyor" diye konuştu. Üzmez, biyolojik çeşitliliğin envanterini yaptıklarını, 74 ilde bunu tamamladıklarını ve bu yılın sonunda 81 ilde tamamlamış olacaklarını kaydetti.

TAVSİYE KARARI ALINDI

Milliyet'in aktardığı habere göre konuşmaların ardından komisyon, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün güçlendirilmesi ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile birleştirilmesine yönelik tavsiye kararı aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar