'TEİAŞ'ta blok satış ya da işletme devri söz konusu değil'

'TEİAŞ'ta blok satış ya da işletme devri söz konusu değil'
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsamına alınan TEİAŞ ile ilgili 'Herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devri söz konusu değil' açıklaması yaptı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, kamuoyunda tartışma yaratan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) özelleştirme kapsamına alınması kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Şirketin herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devri söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, özelleştirme yönteminin halka arz olduğu yinelenirken, TEİAŞ’taki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağı ve kamu kontrolünün kesin surette devam edeceği ifade edildi. Şirketin herhangi bir kişi veya kuruma blok satışının veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Açıklamada mevcut durum ve halka arz gerekçesiyle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

"Mevcut durumda TEİAŞ sadece özelleştirme kapsamına alındığından TEİAŞ’ın ve personelinin mevcut statüsü ile Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlılığı devam etmektedir.

TEİAŞ’ın azınlık düzeyindeki bir payı halka arz edilerek Türk sermaye piyasalarına güçlü ve yatırımcı tabanı geniş bir şirket kazandırılması hedeflenmektedir. Böylelikle, TEİAŞ’ta kamu denetimine ek olarak finansal raporlama, kamuyu aydınlatma, bağımsız denetim ve kurumsal yönetim gibi halka açık şirketlerin tabi olduğu sermaye piyasası düzenlemeleri de uygulanmaya başlayacaktır."

Öne Çıkanlar