Temelli: HDP, tüm demokrasi güçlerini yan yana gelmeye davet ediyor

Temelli: HDP, tüm demokrasi güçlerini yan yana gelmeye davet ediyor
HDP'li Temelli, ekonomik krizin sebebinin AKP olduğunu belirterek, tüm toplumsal muhalefet, barış ve demokrasi konusunda muhakkak güçlü bir şekilde yan yana gelmesi gerektiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karayazı (Qereyazî) İlçe Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi, bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, parti yöneticileri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.  Kongrede konuşan HDP’li Temelli, HDP’nin ülke için en büyük umut olduğunu belirterek, HDP dışında halkın sorunlarına çözüm vadeden başka bir siyasi partinin olmadığını söyledi. Temelli, "yaşadığımız ekonomik kriz, açlık ve sefaletin müsebbibi AKP iktidarıdır" vurgusu yaptı.

HDP, DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ YAN YANA GELMEYE DAVET EDİYOR

Eskiyi tekrar ederek artık yol almanın mümkün olmadığını belirten Temelli, "Artık geçmişten ders çıkarmak zorundayız. Tüm toplumsal muhalefet, barış ve demokrasi konusunda muhakkak güçlü bir şekilde yan yana gelmeli.  HDP, tüm demokrasi güçlerini yan yana gelmeye davet ediyor. Türkiye’de gerçek bir barışın olmasını isteyenlerin, her türlü yıkıma karşı çıkanları, yan yana gelmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘EKONOMİK KRİZİN MÜSEBBİBİ AKP İKTİDARIDIR’

Temelli, "yaşadığımız ekonomik kriz, açlık ve sefaletin müsebbibi AKP iktidarıdır. Savaş sürdükçe ve ülkenin kaynakları savaşa gittiği sürece, işsizlik, yoksulluk ortadan kalkmaz. Kaynaklarımızı kayyımlar yönettiği sürece, siyasi irademize bu tecrit konduğu sürece, bu siyasi irade yok sayıldığı sürece, bu yokluk, enflasyon, açlık, pahalılık ve yoksulluk devam edecektir" dedi.(MA)

Öne Çıkanlar