Temiz Toplum Derneği: Çocuklarınız teknoloji bağımlısı olmasın

Temiz Toplum Derneği: Çocuklarınız teknoloji bağımlısı olmasın
Uzaktan eğitimle birlikte çocukların teknoloji araçlarına ve çevrimiçi ortamına olan kullanımın arttığına dikkat çeken Temiz Toplum Derneği 'bağımlılık' uyarısı yaptı.

ARTI GERÇEK- Temiz Toplum Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, uzaktan eğitimle birlikte teknoloji ve internetle daha fazla meşgul olan çocuklar için ‘teknoloji bağımlılığı’ uyarısı yaptı.

"Çocuklarınız teknoloji bağımlısı olmasın" diyen Demir; "Teknoloji bağımlılığının, ekrana bakmanın pek çok zararı mevcut. Uzaktan eğitim sürecinde de, ister istemez çocuklarımız ister tablet, ister televizyon isterse telefonla olsun ekranla ve teknolojiyle muhatap olmak durumundalar. Bu da, görünmez bir tehlikeyi beraberinde getiriyor" şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARDA BAĞIMLILIK YAPIYOR’

"Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığımızda, öğretmenlerimiz de, aileler de çok dikkatli olmalı" uyarısında bulunan Demir,  "Çünkü bunlar risk taşıyor. 0-2 yaş arasında çocuklar tamamen uzak tutulmalı. 2-6 yaş grubu 1 saati geçmemeli. 6 yaşından büyüklerde de, içerikleri mutlaka denetlenerek, çocukların sosyal yaşantısını, görev ve sorumluluklarını aksatmayacak bir plan çerçevesinde yapılmalı" dedi.

Ekranların zararlarına da değinen Mehmet Demir, "Bu süreler aşıldığında çocukların beyinleri zarar görüyor. Büyükler de ise ciddi bir bağımlılık süreci başlıyor. Teknoloji bağımlısı olmuş bir çocuğun, internet üzerinden ders çalışmasını, araştırma yapmasını bekleyemezsiniz. Bu fiziki olarak bile mümkün olmaz. Öte yandan, yüz yüze eğitim sürecinde de yine odaklanma sorunları başlayacaktır. Ciddi bir devam problemi ortaya çıkabilecektir. Çünkü bağımlı beyni mutlu olabilmek için, bağımlı olduğu şeye, yani teknolojiye yönlenecektir" diye konuştu.

‘AİLELER EVLATLARINI YOUTUBERLERİN İNSAFINA ASLA TERK ETMEMELİ’

İnternet ortamındaki içeriklerinde sorunlu olabileceğinin altını çizen Demir, "İçeriklerin zararları zaten belli. Aileler evlatlarını youtuberlerin insafına asla terk etmemeli. Uzaktan eğitim süresince de, eğitim faaliyetleri dışında evlatlarını teknolojik aletlerden mümkün olduğunca uzak tutmalılar. Onlarla sosyalleşmeli, onlara eğlenip dinlenebilecekleri farklı aktiviteler sağlamalılar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar