Tıp fakültesini yeni kazanan mülteci Faris Alali bıçaklanarak öldürüldü

Tıp fakültesini yeni kazanan mülteci Faris Alali bıçaklanarak öldürüldü
Alali, çalıştığı fabrikada tartıştığı kişinin yakınları tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

 Yağmur Kaya 


+GERÇEK- Antakya Narlıca Mahallesi'nde 17 yaşındaki Firas Alali bıçaklanarak öldürüldü. 

Bir salça fabrikasında geçici olarak çalışan Firas Alali, fabrikada çalışan bir kadınla tartıştığı için, kadının yakınları tarafından saldırıya uğradı. 

Reyhanlı’da bulunan İHH kampüsündeki Ebu Ubeyde İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Faris, bu yıl Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştı. 

+Gerçek'e konuşan Faris'in İmamhatip Lisesinden öğretmeni,  Faris'in fabrikada bir kadınla tartıştığı ve tartışmadan birkaç gün sonra kadının oğlunun da dahil olduğu yakınları tarafından bıçaklanarak saldırıya uğradığını söyledi.

Kadın ve Faris arasındaki tartışmanın kısa süre sonra sona erdiğini, Faris'in tartıştığı kişiden özür dilediğini ifade eden öğretmeni, olaydan birkaç gün sonra kadının oğlunun da dahil olduğu 4-5 kişilik bir grup, Faris ile "üçyol" denen mevkide buluşup tartıştıklarını aktardı. Tartışmadan sonra saldırganlardan birinin Faris’i bıçakladığı, bıçaklanma olayının hemen ardından saldırganların olay yerinden kaçtığını ifade eden öğretmen, hastaneye kaldırılan Faris'in müdahaleye rağmen kurtarılamadığını belirtti. 

Cenazesi morga kaldırılan Faris Alali'nin, defnedilmek üzere  Suriye’nin İdlib kentine götürüleceğini ifade edildi. Alali'nin babasının da Suriye'de hayatını kaybettiği belirtildi. 

Polis saldıranların kimliklerini teşhis edip bazılarını gözaltına aldı.

Faris Alali ve ailesinin geriye kalan fertleri

Öne Çıkanlar