Gardiyan dinlenme odasında saatlerce süren işkence hakkında inceleme

Gardiyan dinlenme odasında saatlerce süren işkence hakkında inceleme
Darp edildikten sonra revire çıkarılmayan ve şikayetleri dikkate alınmayan tutuklu yaşadıklarını telefon görüşünde anlattı. Avukatının girişimiyle inceleme başlatıldı.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK-Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Cezaevinde 4 infaz koruma memuru tarafından bir tutukluya işkence edildi. 

Tutuklu Şahin Budak’ın cezaevinde bulunan gardiyanlar tarafından, "Başgardiyanın kendisi ile görüşeceği" gerekçesi ile koğuşundan alınarak götürüldüğü memurların dinlenme odasında saatlerce darp edildiği iddia edildi. 

Şahin Budak’ın darp olayı sonrası revire çıkarılmadan başka bir koğuşa gönderildiğini ifade eden baba Mehmet Budak, oğlu Şahin’in revire gitme ve şikayetlerine yönelik taleplerinin kabul edilmediğini belirtti. Oğlu Şahin Budak’la 5 Kasım’da yaptığı telefon görüşmesinde gardiyanlar tarafından darp edildiğini kendisine ilettiğini ifade eden baba Budak, telefon görüşmelerinin yarıda kesildiğini söyledi. Baba Budak, oğlu Şahin’in darp edildiğini kendisine aktarmasından sonra cezaevinde oğlunu ziyaret ettiğini ve oğlunun alın bölgesinde çizik ve şişlikler, yüzünde çizikler, kafasında şişlik şeklinde darp izlerinin olduğu, kolunda ve ayaklarında da darp izi ve şişkinlikler olduğunu vurguladı. 

‘BAŞKA HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR DA DARP EDİLİYOR’

Trabzon Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Avukat Sertaç Çelikkaleli, konu ile ilgili cezaevi idaresiyle görüştüklerini ve cezaevinin darp olayıyla ilgili inceleme başlattığını vurguladı. Çelikkaleli, müvekkili ile yaptıkları görüşmede müvekkili Budak’ın cezaevinde darp olayının ilk olmadığı, daha önce de başka hükümlü ve tutuklulara aynı şeklide şiddet ve darp uygulandığını dile getirdi. 

Çelikkaleli, "Müvekkilimiz 03 Kasım tarihinde darp edilmesine rağmen 6 Kasım günü cezaevi revirine götürülmüştür. Bu işlem sırasında da müvekkilimize eşlik edenler yine kendisini darp eden infaz koruma memurlarıdır. Müvekkilimiz hiçbir şekilde hastaneye sevk edilmemiştir" dedi. 

‘OĞLUMUN CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİYORUM’

Oğlunun can güvenliğinden endişe ettiğini vurgulayan baba Budak, "Artık ben hiçbir şey yapamıyorum. İçim kan ağlıyor. Ben 60 yaşındayım. Oğlum telefonda 4 dakika fazla konuştuğu için 4 gardiyan tarafından işkence edildi. Hastaneye götürülmedi. Oğlumla konuştuğumda gardiyanların kendisine sık sık küfrettiğini söyledi. Oğlumu tahrik etmeye çalışıyorlar" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar