TRT'nin videosu olay anında orada olanların videolarıyla boşa çıktı

TRT'nin videosu olay anında orada olanların videolarıyla boşa çıktı
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de paylaştığı videoda, Türk Bayrağı'nın önünde konuşan üş kişi göstericilerin kendilerini darp ettiğini iddia ediyor.

TRT, İstanbul Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarında 3 kişinin göstericiler tarafından darp edildiğini iddia eden bir video yayınladı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de videoyu resmi Twitter hesabından "işin aslı!" notuyla paylaştı.

Videoda, Türk Bayrağı'nın önünde konuşan 3 kişiden Turan Berkan, "Biz Kadıköy'e ayakkabı almaya gittik. Mağazadan çıktığımızda bir tane yaşlı babaanneyi hırpalıyorlardı. Biz o babaanneyi aralarından çıkarmaya çalışırken oradaki şahıslar 'Bunlar sivil polis öldürün' diye 15-20 kişi saldırmaya başladı. Benim kafama içki şişesiyle vurdular." iddiasında bulunuyor.

Ancak Twitter'da birçok kişi paylaştığı olay anı videolarıyla 'işin aslı'nın öyle olmadığını ortaya koydu. Mehmet Ümit Erdem isimli Twitter kullanıcısı, videoyu şu notu düşerek paylaştı: "Yalan söylüyorlar. Bu şahıslar eylemcilere saldırdıktan sonra hem eylemcilerden hem araya giren polislerden sıkı dayak yediler. Kafası yarılan aşırı alkollüydü. Hatta polisin dövdüğü kısmı ve sonrasını videoya çekip aynı akşam paylaştım. Olayın videosu burada. Bu görüntüler kırmızılıyı sivil polisler de dövdükten hemen sonrası. Ayakta duramayacak kadar sarhoş olduğu ve küfür ettiği görülüyor. Hemen ilerisinde polislerce darp edilen eylemci biri var. Muhtemelen suçu da ona atarlar ileride." 

Evrensel  gazetesi muhabiri Eylem Nazlıer de videodaki kişilerin "İçki şişesiyle vurdular" iddiasına cevaben bir video paylaşarak "İçki şişeleri sizin elinizde olmasın, ayakta duramıyorsun arkadaş... Neden bu yalanlara başvuruyorsunuz?" diye sordu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar