'Trump Erdoğan'ı reddedebilir, ABD bir şey deniyor'

'Trump Erdoğan'ı reddedebilir, ABD bir şey deniyor'
Murat Yetkin: Olayları geçmişe dönük yargılayıp bugünkü sonuçlarını tahmin etmek her zaman geçerli olmuyor.

Gazeteci Murat Yetkin, Pentagon'un Suriye'deki savaşta YPG ile ittifak yaparak yeni bir strateji denediğini ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu uğurda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı reddedebileceğini ifade etti. Yetkin, ABD'nin yeni bir 'vekaletler savaşı' modeli uyguladığını aktardı.

Murat Yetkin kişisel web sitesinde yayınladığı yazısında, ABD Başkanı Trump’ın 13 Kasım’da Beyaz Saray’da gerçekleşecek görüşmede Erdoğan’ın bir isteğini reddedebileceğini kaleme aldı.

Yetkin, ABD’nin Suriye’de Afganistan ve Irak’takine benzer yeni bir ‘vekalet savaşı’ modeli uyguladığını ve Erdoğan’ın "YPG ile ilişkileri kesin" talebini reddedebileceğini ifade etti. Trump’un koltuk derdinde olduğunu ve YPG ile ilişkileri çok da önemsemediğini belirten Yetkin, ABD-YPG ilişkisinin Pentagon açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

ABD’nin ‘Birlikte-Yürüt-Yaptır (BYY)’ adında bir savaş modeli benimsediğini ve girdiği coğrafyalarda o bölge güçlerinden biriyle ittifak yaparak bir ‘vekalet savaşı’ yürüttüğünü detaylarıyla açıklayan Yetkin, Afganistan ve Irak’ta bunun hükümetlerle birlikte yapıldığını, Suriye’de ilk kez hükümet olmayan bir güçle ittifak kurularak yeni bir denemenin gerçekleştirildiğini aktardı.

‘PENTAGON YPG’Yİ ÖNEMSİYOR’

Yetkin, bu yüzden Pentagon’un YPG işbirliği ve denemesini çok önemsediğini bildirirken, Trump’ın bu uğurda Erdoğan’ı reddetme ihtimali olduğunu söyledi. Yetkin’in yazısından bir bölüm şöyle:

"Olayları geçmişe dönük yargılayıp bugünkü sonuçlarını tahmin etmek her zaman geçerli olmuyor. Ancak geldiğimiz noktada YPG/PKK, ABD’nin yeni bir "vekaletler savaşı" yönteminin Suriye’deki deneme tahtasının aktörüdür."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar