Trump valilerden istedi: Göstericileri 10 yıl hapse atın

Trump valilerden istedi: Göstericileri 10 yıl hapse atın
ABD Başkanı Donald Trump eyalet valilerini, protestoculara karşı 'zayıf davranmakla' suçladı. Ssavaş alanına dönen New York'ta göstericiler Apple ve Chanel mağazalarını yağmaladı.

ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un gözaltına alınırken polis tarafından katledilmesinin ardından başlayan protesto gösterileri, ülke çapında sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın eyalet valilerini, protestoculara karşı "zayıf davranmakla" suçladığı bildirildi.

Trump, salı gününden bu yana devam eden Floyd gösterileri ve yaşanan şiddet olaylarına ilişkin eyalet valileri ile telekonferans görüşmesi yaptı. Amerikan basınının görüşmenin ses kayıtlarına dayandırdığı haberlere göre, Trump valileri "zayıf davranmakla" suçlayarak, "Olaylarda baskın taraf siz olmalısınız, olmuyorsanız da vaktinizi boşa harcıyorsunuz demektir" ifadesini kullandı.

Göstericiler konusunda valilerin çok daha sert adımlar atması gerektiğinin altını çizen Trump, "Bunlar bir hareket, şimdi olanları durdurmazsanız daha da kötü yerlere gider. İnsanları tutuklamalısınız, hareketlerini takip etmelisiniz, 10 yıl hapse atmalısınız. Böyle yaparsanız, bu tarz bir durumu bir daha yaşamazsınız" dedi.

Trump, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşım yaptı. Ohio eyaletinin Columbus kentinde George Floyd için düzenlenen protestoda çekilen bir videoyu paylaşan Trump, görüntünün üzerine "Anarşistler, sizi görüyoruz" notunu iliştirdi.

NEW YORK'TAKİ ÜNLÜ MAĞAZALAR ÖFKEDEN NASİBİNİ ALDI

Sokakların savaş alanına döndüğü New York'ta göstericilerin öfkesinden aralarında Apple ve Chanel gibi birçok ünlü markanın da bulunduğu mağaza nasibini aldı. (Euronews)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar