TTB açıkladı: Yurt dışında çalışabilmek için belge başvurusu tüm zamanların en yüksek seviyesinde

TTB açıkladı: Yurt dışında çalışabilmek için belge başvurusu tüm zamanların en yüksek seviyesinde
Erdoğan'ın "gidiyorsa gitsinler" sözleri üzerine yurt dışında çalışabilmek için ‘iyi hal belgesi' almak üzere yapılan başvuru sayısı mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin yurt dışında çalışabilmek istedikleri, ‘iyi hal belgesi'ne son 3 senede yapılan başvuru sayılarını açıkladı. TTB'den yapılan açıklamada, yurt dışında çalışabilmek için ‘iyi hal belgesi' aylık başvuru sayısının mart ayında tüm zamanların en yükseği olan 213'e ulaştığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorlar hakkında söylediği "Varsın gidiyorlarsa gitsinler" sözlerinin ardından doktorların yurt dışında çalışabilmek için aldığı ‘iyi hal belgesi’nde başvuru sayısı rekor seviyelere ulaştı. 

TTB'nin açıkladığı verilere göre, belge için başvuruların 2021 Eylül ayında önceki aylara göre büyük oranda artış göstermeye başladığı. Mart ayında ise zirve yaptığı kaydedildi. TTB, "Uzman hekimlerin başvurusu dikkat çekecek düzeyde arttı. Yetkililer hekim göçünü engelleyecek gerçekçi tedbir ve düzenlemeler için daha ne kadar bekleyecek?" ifadeleri ni kullandı.

Öne Çıkanlar