TÜGVA ile ilgili Niğde'den yeni iddia

TÜGVA ile ilgili Niğde'den yeni iddia
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar’ın siyasilerin baskılarıyla Niğde İl Özel İdaresi’nde işe başlatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Burak Yaşar


Gazeteci Metin Cihan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğunu iddia etmişti.

Cihan’ın iddialarının ardından CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem de CHP Niğde İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar hakkında bir iddiada bulundu.

'SİYASİLERİN BASKISIYLA İŞE BAŞLATILDI'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Erhan Adem düzenlediği basın toplantısında, TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar’ın geçen yıl siyasilerin baskısıyla Niğde İl Özel İdaresi’nde sözleşmeli İnşaat Mühendisi olarak işe başlatıldığını ifade etti.

Burak Yaşar

Burak Yaşar’ın Niğde İl Özel İdaresi’ndeki işine sıklıkla gitmemesine rağmen maaş aldığını söyleyen Adem şunları kaydetti:

"TÜGVA Niğde İl Temsilcisi olarak görev yapan Burak Yaşar siyasilerin baskısıyla geçtiğimiz yıl Niğde İl Özel İdaresi’nde sözleşmeli olarak işe başlatıldı. İnşaat mühendisi olarak görev aldı ve şu an da imza yetkisi de var. Niğde de bir sürü işsiz vatandaşımız varken neden TÜGVA yöneticileri ve üyeleri iş başı yaptırılıyor? Vatandaş neden yalnız bırakılıyor."

Öne Çıkanlar