Tüm Türkiye açıklama beklemişti: Nebati, bilerek yaptıkları dolar operasyonunu açıkladı

Tüm Türkiye açıklama beklemişti: Nebati, bilerek yaptıkları dolar operasyonunu açıkladı
Doların yükselip düştüğü 9 Haziran tarihine ilişkin Bakan Nureddin Nebati'den, 'Bilerek, arkadaşlarımızla bu şekilde açıklama yapıp etkilerini ölçtük' açıklaması geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 9 Haziran'da ekonomide yeni tedbirlerin açıklanacağına ilişkin duyuru yapmıştı. Herkes sözlü bir açıklama beklerken Bakanlıktan akşam saatlerinde yazılı açıklama gelmişti.

Bakanlığın duyurusunun hemen ardından dolar/TL ise hareketlenmişti. Gün içerisinde 17,52 zirvesini gören dolar/TL kuru 19,20 sıralarında ani bir düşüşle 16,95'e kadar gerilemişti. 18,56 zirvesini gören euro/TL ise aynı dakikalarda 18,23 seviyesine kadar düşmüştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşma sırasında gelen bir soru üzerine 9 Haziran’da olanlara da değindi.

Nebati, 9 Haziran'da Hazine olarak alışılmadık biçimde, ‘açıklama yapılacak' denilerek, insanların beklentiye sokulduğu ve bazı kesimlerin bu işten para kazanmasına yol açıldığı eleştirilerine de yanıt verdi.

MANİPÜLASYON İÇİN YAPMADIK

Nebati, "İletişim önemlidir. 9 Haziran'da bilerek, arkadaşlarımızla bu şekilde açıklama yapıp etkilerini ölçtük. Spekülasyon ya da manipülasyon amacıyla yapılmış bir şey değil. Beklentileri gördük. Birbirimizin gözlerine bakarak da konuşuyoruz. Aynı gün de tedbirleri açıkladık. Açıklayacağız dedik açıkladık. İletişim önemlidir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar