Turan Aydoğan ile Bakan Karaismailoğlu arasından 'çete' tartışması

Turan Aydoğan ile Bakan Karaismailoğlu arasından 'çete' tartışması
CHP'li Turan Aydoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'na, İBB Başkanı İmamoğlu tarafından getirilen taksi plakası sayısını artırma önerisinin 10 kez reddedildiğini hatırlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından getirilen taksi plakası sayısını artırma önerisinin Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 10 kez reddedildiğini anımsatarak, "Ne hakkınız var ya buna. Yerleştirdiğiniz çetenin buna ne hakkı var. İstanbul'u İstanbullular yönetecek. Boş verin, böyle bir hakkınız yok. İstanbul'u İstanbullular yönetecek" dedi. Aydoğan'ın "çete" sözü üzerine toplantıda gerginlik yaşandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Komisyon’da söz alan Turan Aydoğan, İBB Belediyesi’nin kentteki taksi plaka sayısının artırılması yönündeki teklifinin defalarca reddedilmesini gündeme getirdi.

Aydoğan, "2020 yılında, 2006'dan beri geri geçerli olan yönetmeliği değiştirdiniz, içine de birtakım isimler yerleştirdiğiniz, alakasız. Niye? İstanbul Büyükşehir Belediyesi doğru kararlar alamasın diye. Orada robot elleriniz var Sayın Bakan, başlarına bir bürokrat tayin ettiniz, daha öne İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bir insanı aldınız Bakanlığınızın bünyesine, nefreti, kini kussun diye, orada o tetikçi elleri kaldıracak, erkete gibi elini göstersin diye yerleştirdiniz" diye konuştu.

Aydoğan, "Reddediliyor. İstanbul halkını bir şekilde öyle bir yaşam biçimine mahkûm ediyor ki tek nedeni İstanbul'a nefrettir. Tek nedeni İstanbul'da taksi plakalarının rant çetesidir. Yaptığınız bu işle beraber, taksi plakalarının olağanüstü fahiş fiyatlarla kiralanmasına neden oluyorsunuz. Sigortasız ve iş güvencesiz şoförlerin çalıştırılmasına neden oluyorsunuz. Hem İstanbul halkını hem şoförleri kötü bir yaşamla karşı karşıya bırakıyorsunuz" dedi.

CHP'li Aydoğan, duruma tepki gösterirken "Ne hakkınız var ya buna. Yerleştirdiğiniz çetenin buna ne hakkı var" diye konuştu. Bunun üzerine Bakan Karaismailoğlu, Aydoğan'a tepki gösterdi.

Aydoğan ise "İstanbul'u İstanbullular yönetecek. Boş verin, böyle bir hakkınız yok. İstanbul'u İstanbullular yönetecek. Elinizi çekin. Oynama, oynatma ellerini. Elini çek, İstanbul'dan elini çek. Terbiyesiz sensin. Burnunu sokma İstanbul'a, sokamazsın" diyerek Karaismailoğlu'nu eleştirdi. (ANKA)

Öne Çıkanlar