'Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girdi, vatandaş değişim istediğini gösterdi'

'Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girdi, vatandaş değişim istediğini gösterdi'
Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 'Siyaset sahnesine yeni aktörler çıkacak, Cumhurbaşkanlığı Sistemi tartışmaya açılacaktır' dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde AKP Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği görevlerini yürüten eski milletvekili Selçuk Özdağ, partisinin neden kaybettiğini yazdı. Özdağ, "Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir. Vatandaş oyları ile değişim istediğini göstermiştir. Yeni ve tutarlı siyasetçiler istemektedir." ifadelerini kullandı.

Selçuk Özdağ'ın enpolitik.com'da yayımlanan yazısı şöyle:

CHP kazanmadı, AK Parti kaybetti. Vatandaş oylarını sadece yerel yönetimlerdeki beklentileri için kullanmadı. Aslında daha çok tepkilerini, AK Parti siyasetlerinden duyduğu rahatsızlığı, vatandaşa tepeden bakan siyasete itirazını İmamoğlu'nda somutlaştırdı.
Yani vatandaş İmamoğlu'ndan ziyade AK Parti siyasetlerine, kullanılan dile, son anda binlerce insanımızın katilinin ilkesiz bir şekilde iç siyasete dahil edilmesine tepkisini gösterdi.

Aylarca beka siyasetinden bahsedip, muhalefeti HDP ve PKK ile işbirliği yapmakla suçlayıp sonra da Öcalan'a tutunmanın bir maliyetinin olacağı belliydi.
İstişarenin, eleştirinin olmadığı yerde doğruyu bulamazsınız. Türkiye gibi bir ülke tek akılla yönetilemez, devlet çok aklın kılavuzluğunu isteyen bir mekanizmadır. Onca uyarıya rağmen kimse yapılan haklı, yol gösterici eleştiriyi dikkate almadı. Üstelik her yol gösterici eleştiri düşmanlık olarak kodlandı ve tek merkezden yönetildiği belli olan trollerin saldırısına teslim edildi. Konuşmanın suç olduğu bir yerde duvara toslamak kaçınılmazdır ve kabul etmek gerekir ki tam da bu olmuştur.

İmamoğlu ne yaptı, aslında çok şey yapmadı, tebessüm etti, demokrasi dedi, adalet dedi, birlik bütünlük dedi,kul hakkı dedi ve seçimi aldı. Demek ki bu alanlarda bir sıkıntı var. AK Parti bu konularda ne yapacağını düşüneceğine dilini daha da sertleştirmeyi tercih etti. Türk subayına eşek diyenleri sahiplendi.

Şu son haftada yapılan politik hataları bırakınız 17 yıllık bir iktidarı 17 günlük bir iktidar bile yapmazdı. Bir gün milliyetçiliğe bir başka gün Öcalan'a yaslanarak tezatlar içinde bir seçim siyaseti yürütüldü.
Ortaya çıkan tablo şunu göstermiştir: Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir. Vatandaş oyları ile değişim istediğini göstermiştir. Yeni ve tutarlı siyasetçiler istemektedir. Şartlar AK Partiyi de MHP'yi de değişime zorlayacaktır.

İmamoğlu, zaferini abartmadan kutladı. Ona yakıştırılmaya çalışılan hiç bir yakıştırmaya imkan vermedi. Kucaklayıcı dilini devam ettirdi. Ona destek olanlar da parti bayrakları yerine Türk bayraklarını taşımayı tercih etti. Türkiye AK Partinin yürüttüğü kutuplaştırma ve suçlama siyasetinin ne kadar yanlış ve gerçek dışı olduğunu toplanan yüzbinlerce insanın vakur, barışçı tavrında gördü.
Bundan sonra çok şey değişecektir.
Halk iradesi önünde durulamayacağı görüldü.
Siyaset sahnesine yeni aktörler çıkacak, Cumhurbaşkanlığı Sistemi tartışmaya açılacaktır.
Derinleşmeye başlayan ekonomik sıkıntılar ve dış politikada yapılan yanlışlar İstanbul seçimlerinin de etkisiyle genel siyasette de önemli değişikleri zorlayacaktır.

Öne Çıkanlar