Twitter'da espri yapanı gözaltına aldılar

Twitter'da espri yapanı gözaltına aldılar
'Goygoy olsun' diye yaptım.'

Sosyal medya platformu Twitter'da taksilerin tek-çift plaka sistemiyle dönüşümlü işe çıkma kararı üzerine espri yapan bir kişi gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde "'Goygoy olsun' diye yaptım" diyen kişi hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşığalama suçundan işlem yapıldı.

Birgün'de yer alan habere göre, Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında taksilere tek-çift plaka uygulanması kararı sonrası bir kişi sosyal medya hesabından, "Bağcılar’da bir taksi durağında ‘0 tek sayıdır çift sayıdır’ kavgası: 2 yaralı bir taksici gözaltına" şeklinde esprili bir paylaşım yaptı.

Bağcılar polisi tarafından tespit edilerek evinde gözaltına alınan kişiye "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçundan işlem yapıldı. Şahıs ilk ifadesinde, "Goygoy olsun diye yaptım" diyerek kendini savundu.

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı genelde yayınlayarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de taksilerin trafiğe çıkışına kısıtlama getirmişti. Yürürlüğe giren genelgeye göre, taksiler artık bir gece tek plaka, bir gece çift plaka olarak trafiğe çıkmaya başlamıştı.

Gözaltına alınan kişi sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Bağcılar Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.

İlk ifadesinde, "Goygoy olsun diye yaptım" diyen kişi, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçu"ndan işlem yapıldığı öğrenildi. Ayrıca şahsın aynı sosyal medya hesabından, "Plakanın son hanesine göre aritmetik ve ardışık şekilde trafiğe çıkılması konusunu anlamayan 2000 taksici Vatan caddesinden eylem yapıyor", "Sarı öfke taksimetreyi açtı yollara döküldü beni arıyor. Hem dövüp hem ücretini alacaklar" şeklinde paylaşımlar da yaptığı belirlendi.

Öne Çıkanlar