Twitter’ın yeni özelliği Twitter Circle nedir; nasıl kullanılır?

Twitter’ın yeni özelliği Twitter Circle nedir; nasıl kullanılır?
Twitter, "Süper Takipçiler" abonelik modelinin ücretsiz bir benzeri olan "Twitter Circle" özelliğini test etmeye başladı. Peki Twitter Circle nedir ve nasıl kullanır?

Twitter, "Süper Takipçiler" abonelik modelinin ücretsiz bir benzeri olan "Twitter Circle" özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik, bir Twitter hesabının belirli kullanıcılara Tweet göndermesine izin verecek.

Twitter Circle, kullanıcıların 150 kişilik takipçi grupları oluşturmasına izin veriyor. Gruplara takipçilerin yanı sıra takipçi olmayanları da eklemek mümkün. Bununla, kullanıcıların herkes tarafından görülebilen bir Tweet göndermek yerine yeterince büyük bir gruba bir mesaj göndermek isteyen kullanıcılara bu imkânı vermek amaçlanıyor.

'YAKIN ARKADAŞLAR' ÖZELLİĞİ İLE AYNI İŞLEVDE

Uzun süredir kullanıcılarının beklediği Çember (Güvenilir Arkadaşlar) özelliği henüz test aşamasında. Bu fonksiyon ilk olarak 2021 yılının sonlarında mobil geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından fark edildi. Bu yenilik, Instagram Yakın Arkadaşlar özelliği ile aynı işlevi görüyor.

Alessandro Paluzzi, Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımlarda Çember listesinin 150 kişi ile sınırlı olacağını bildirmişti. Aynı zamanda ek olarak kişileri listeden çıkardıktan sonra da kullanıcılara bildirim gitmeyeceğini de açıklamıştı.

Twitter Güvenlik, bugün resmi hesabından yaptığı paylaşımda Çember (Güvenilir Arkadaşlar) özelliğini doğruladı. Platform, listenin yalnızca 150 kişi ile sınırlı olacağını paylaştı. Sosyal medya platformu ayrıca yaptığı paylaşımda yeni özelliğin nasıl çalışacağını da küçük bir vide ile gösterdi.

Öne Çıkanlar