Önce Bloomberg sonra Reuters yazdı: Üç kamu bankasına sermaye desteği

Önce Bloomberg sonra Reuters yazdı: Üç kamu bankasına sermaye desteği
Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’na planlanan sermaye artışının birkaç gün içinde yapılması beklenirken, sermaye enjeksiyonun 20 milyar lira civarı olması öngörülüyor.

ARTI GERÇEK - Nisan ayının sonlarında Bloomberg haber ajansının, kamu bankalarına sermaye desteği için hükümetin çalışma başlattığı yönündeki haberinin ardından Reuters da, konuyla ilgili haberinde sermaye artışının birkaç gün içinde gerçekleşeceği yönünde bir haber paylaştı.

Bloomberg'in haberinde, kamu bankalarının yüksek miktarda kredi vermeleri nedeniyle sermaye enjeksiyonuna ihtiyaç duydukları ifade edilmişti.

Geçen yıl 28 milyar TL'lik sermaye desteği verilen kamu bankaları için 2020 bütçesine de 32,5 milyar TL'lik destek için düzenleme eklenmişti. 2019'da gerçekleştirilen 28 milyar TL'lik destek, son 18 yılın en yüksek desteği olmuştu.

Kamu bankaları, koronavirüs salgınının etkili olduğu son bir ayda 73,7 milyar TL'lik kredi dağıttı.

Üç kamu bankasına planlanan sermaye artışının birkaç gün içinde yapılması beklenirken, toplam sermaye enjeksiyonun 20 milyar lira civarı olması öngörülüyor.

Konuya yakın iki bankacılık kaynağının verdiği bilgiye göre, Halkbank, Vakıfbank  ve Ziraat Bankası'na 7,5 ve 5 milyar lira bandında toplam yaklaşık 20 milyar TL sermaye enjeksiyonu yapılacak.

Bir bankacılık kaynağı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın iki gün önce yabancı yatırımcılarla düzenlenen
toplantıda çok kısa bir süre içinde sermaye artışının gerçekleşeceğini belirttiğini söyledi. İkinci kaynak, "Gelecek hafta başına kadar kamu bankalarının sermaye artırımı konusunda gereken düzenlemenin yayınlanmasını
bekliyoruz" dedi.

Aynı kaynak, "Sermaye artırımı 7,5 milyar TL ile 5 milyar TL bandında olmak üzere yaklaşık toplam 20 milyar TL olacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar