Ukrayna istihbaratı: Putin, psikolojik ve fiziksel olarak çok kötü durumda

Ukrayna istihbaratı: Putin, psikolojik ve fiziksel olarak çok kötü durumda
Ukrayna İstihbarat Servisi Şefi, Rusya lideri Putin'in kanser hastası olduğunu iddia ederek 'aktif muharebe eylemlerinin çoğunun bu yılın sonunda bitmiş olacağını' söyledi.

Ukrayna’nın İstihbarat Servisi Şefi Kyrylo Budanov, Rusya-Ukrayna savaşının ağustos ayı ortasında bir kırılma noktasına gireceğini ve yıl sonuna kadar biteceğini savundu. Ukraynalı yetkili, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kanser hastası olduğu iddiasını da tekrarladı.

Rusya lideri Putin'in kanser dışında başka hastalıkları da olduğunu söyleyen Budanov, "Bu benim işim, ben bunu bilmezsem kim bilecek?" dedi. İngiltere merkezli Sky News'a konuşan yetkili, Putin'in 'psikolojik ve fiziksel olarak çok kötü durumda ve çok hasta olduğunu' iddia etti.

'UKRAYNA GÜCÜNÜ YENİLEYECEĞİZ'

Duvar'ın Sky News'ten aktardığına göre 'Aktif muharebe eylemlerinin çoğunun bu yılın sonunda bitmiş olacağını' da savunan Budanov, "Kırılma noktası ağustos ayının ikinci bölümünde olacak. Donbas ve Kırım da dahil olmak üzere kaybettiğimiz tüm topraklarımızda Ukrayna gücünü yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı. Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'da, Rus birliklerinin Rusya sınırına kadar geriletildiğini söyleyen Budanov, "Ağır insan gücü ve zırh kayıplarına uğradıklarını teyit edebilirim. Top atışları gerçekleştiğinde mürettebatın çoğunun ekipmanlarını terk ederek kaçtığını da söyleyebilirim" dedi.

'AVRUPA, PUTİN'DEN KORKUYOR'

Avrupa'nın Putin'in saldırganlığından 'korktuğunu' söyleyen Ukraynalı yetkili, "Avrupa, Rusya'yı büyük bir tehdit olarak görüyor. Putin'in saldırganlığından korkuyorlar. Sekiz yıldır Rusya'yla savaşıyoruz ve bu oldukça yaygın Rus gücünün bir efsaneden ibaret olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar