Ukrayna krizi: NATO Doğu Avrupa'ya askeri yığınak yapma kararı verdi

Ukrayna krizi: NATO Doğu Avrupa'ya askeri yığınak yapma kararı verdi
Ukrayna üzerinden yaşanan gerilim devam ederken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 'Doğu Avrupa'ya savunmayı artırmak' için daha fazla gemi ve jet göndereceklerini açıkladı.

ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batı'nın 'Rusya Ukrayna'yı işgal etmeye hazırlanıyor' iddiası sürerken, NATO'dan doğu Avrupa'ya askeri yığınak açıklaması geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker kaydırmasını gerekçe göstererek, NATO'nun 'caydırıcılığı artırmak' için Doğu Avrupa'daki askeri gücünü büyütme kararı verdiğini açıkladı.

BİNLERCE ASKERE 'HAZIR OL' EMRİ VERİLDİ

Binlerce askere 'Hazır ol' emri verdiklerini belirten Stoltenberg, NATO müttefiklerinin daha fazla gemi ve savaş jeti yollayacağını da söyledi. NATO Genel Sekreteri, ek güç gönderen üyelerine teşekkür ederken, "NATO, ittifakın doğu kısmını güçlendirmek yolu da dahil, bütün müttefiklerini korumak ve savunmak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir" dedi.

Ukrayna'nın NATO üyesi olan komşuları, Polonya, Slovakya, Macaristan ve Romanya.

Rusya, Ukrayna'yı işgal edeceği yönündeki suçlamaları reddederken, sınıra asker yığmasının gerekçesi olarak da Kiev hükümetinin askeri hamlelerini gösteriyor. Moskova krizin yatışması için aynı zamanda, NATO'dan doğuya doğru daha fazla genişlememek de dahil, bir dizi yasal güvence talep ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar