Ulaştırma Bakanı'na göre kazanın nedenini sormak yanlış

Ulaştırma Bakanı'na göre kazanın nedenini sormak yanlış
Sinyalizasyonla ilgili soru sorulan Ulaştırma Bakanı; 'Bu soru doğru bir soru değil' deyip gitti.

Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin de yaralandığı kazanın ardından suskunluğunu koruyan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bugün açıklama yaptı.

Bakan Cahit Turhan, yüksek hızlı tren kazasında hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak için yapılan cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Turhan, tren kazasının  sinyalizasyon eksikliğinden kaynaklandığına yönelik uzmanlar tarafından yapılan ortak tespiti reddederek, kazanın ondan kaynaklanmadığını öne sürdü. Turhan, "Olmazsa olmaz bir sistem değil. Sinyalizasyon sistemi son 2-3 yıldır kullanılıyor" iddiasında bulundu.

'OLMAZSA OLMAZ DEĞİL'

''Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demir yollarımızda son birkaç yıldır tesis etmeye başladığımız bir sistemdir" ifadelerini kullanan Bakan Turhan, şunları söyledi: "Sinyalizasyon sistemi demir yolu işletmeciliği için olmazsa olmaz bir sistem değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demir yollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok" iddiasında bulundu.

Turhan, "Sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu gibi değerlendirmeler yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor'' diyerek uzmanların açıklamalarına çıkıştı.

'BU SORU DOĞRU BİR SORU DEĞİL'

Bakan Turhan, gazetecilerin ''Bu trenlerde bu sistem var mıydı?'' sorusuna ise ''Bu soru doğru bir soru değil'' yanıtını vermesi dikkat çekti.

Turan bu yanıtın ardından başka soru almayarak gazetecilerin yanından ayrıldı.

İLGİLİ HABER: KARAYOLLARI’NDAN DANIŞTAY’A, ORADAN DANIŞMANLIĞA: ULAŞTIRMA BAKANI TURHAN KİMDİR?

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar