Unicredit, üç yılda 8 bin kişiyi işten çıkaracak

Unicredit, üç yılda 8 bin kişiyi işten çıkaracak
İtalya'nın en büyük bankası Unicredit, Batı Avrupa'da maliyetleri 1 milyar euro düşürebilmek için çalışanlarının yüzde 9'unu işten çıkarmaya hazırlanıyor.

İtalya'nın en büyük bankası Unicredit yatırımcıların gelirlerini iyileştirmek için bu yıl pay geri alımı yapacağını ve Batı Avrupa'da maliyetleri 1 milyar euro (1.1 milyar dolar) düşürmek için 2020-2023'ü kapsayan yeni stratejik planı kapsamında çalışanların yüzde 9'unu işten çıkaracağını açıkladı. Buna göre İtalyan bankası UniCredit 8 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Faizlerin ekside bulunduğu bir ortamda faaliyet gösteren bireysel bankaların karşı karşıya kaldığı zorluklara dikkat çeken UniCredit, 2023’te 5 milyar euro net kar öngörüyor. Bu rakam bu yıl beklenen 4.7 milyar euronun hafif üzerinde bulunuyor.

Son bir kaç yılda yeniden yapılandırma adımları atan ancak hala hisse fiyatını yükseltmekte zorlanan Unicredit, daha önce teklif edilen yüzde 30’luk kar payı ödemesini, pay geri alımıyla yüzde 40’a çıkardığını söyledi.

2023 yılında toplam oranı yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefliyor. UniCredit, Bankanın CEO'su Jean Pierre Mustier döneminde yeniden yapılandırılıyor ve bilançosunu güçlendirmek için varlıklarını daraltıyor. (REUTERS)

Öne Çıkanlar