Üniversite öğrencileri seks hayatlarının olmaması nedeniyle pandemiyi suçluyor

Üniversite öğrencileri seks hayatlarının olmaması nedeniyle pandemiyi suçluyor
'Her sene o yıl seks yapmaya başlayacak bir grup genç vardır.'

Britanya'da yapılan bir araştırmaya göre pandemi nedeniyle önlem amaçlı yürürlüğe sokulan kısıtlamaları sonucu öğrencilerin seks hayatlarının olumsuz etkilendiği ortaya çıktı. Söz konusu araştırma sonucuyla ilgili olarak konuşan bir bilim insanı da  "Pandemiyle geçen bir yılın ardından kişilerin daha az sayıda partnerleri olduğunu bildirdiğini tespit ettik" değerlendirmesini yaptı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, henüz yayımlanmamış Kovid'de Cinsel Tutum ve Yaşam Tarzları Ulusal Anket çalışmasına göre 10'lu yaşlarının sonundaki ve 20'lerindeki kişiler, koronavirüsün onları cinsel ilişkiden mahrum bırakmasından şikayetçi.

Glasgow Üniversitesi'nden anketin baş araştırmacısı Profesör Kirstin Mitchell, The Sunday Times'a şunları söyledi:

Pandemiyle geçen bir yılın ardından kişilerin daha az partnerleri olduğunu, daha az yeni partner edindiğini ve daha az sıklıkta seks yaptığını bildirdiğini tespit ettik. Bu durum özellikle gençler için geçerliydi.

Mitchell genelde gençlerin seks yapmaya ilk kez üniversitede başladığını söyleyerek devam etti.

"Her sene o yıl seks yapmaya başlayacak bir grup genç vardır" dedi.

Orta yaşlarınızdayken her sene bir diğerine çok benziyor olabilir. Fakat gençken her yıl beraberinde gelişim açısından önemli deneyimler getirir.

Yani cinsel gelişim ve yeni cinsel deneyimler kazanmaya ilişkin o dönemin bir kayıp sene olduğu bir grup genç var ve bunun uzun vadede nasıl bir etkisi olacağını hiç bilmiyoruz.

Çalışma, pandeminin kişilerin seks hayatını nasıl etkilediğini inceleyen bir dizi araştırma projesini takiben geliyor.

Öne Çıkanlar