Şenyaşar ailesiyle Adalet Nöbeti tutan Urfa Barosu: Adalet dilenmiyoruz, sadece görevinizi yapın

Şenyaşar ailesiyle Adalet Nöbeti tutan Urfa Barosu: Adalet dilenmiyoruz, sadece görevinizi yapın
Urfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol ve yönetim kurulu üyeleri, adliye önünde adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesiyle birlikte Adalet Nöbeti tuttu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 526’ncı gününe girdi. "Bizi yalnız bırakmayın" çağrısı yapan aileye toplumun tüm kesimlerinden destek gelirken, aileye bugün de Urfa Barosu eşlik etti. Baro Başkanı Mehmet Velat İzol ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, bugün gün boyu aileyle birlikte nöbet tutacak.

URFA BAROSU: SORUMLULUĞUNUZU YERİNE GETİRİN

Ailenin adalet talebine dair konuşan Baro Başkanı Mehmet Velat İzol, "Aile, 526 gündür adalet talep ediyor. Maalesef talepleri karşılanmadı. 526 gündür biz Emine anneyle birlikteyiz. Adalet yerine gelmekten çok aileye dönük birçok hukuksuzluk işlendi. Anne hakkında söylediği sözlerden kaynaklı soruşturmalar açıldı. Öbür taraftan ailenin maruz kaldığı katliama dair yürütülen soruşturmada 4 yıldır bir gelişme yok. Soruşturma makamlarına şöyle bir çağrımız var; biz burada adalet dilenmiyoruz, sadece sorumluluğunu taşındığınız makamın ağırlığıyla yasaları uygulayın" dedi.

‘BİR CİNAYET DOSYASI NEDEN BU KADAR UZUN SÜRE BEKLETİLİYOR?’

"Eğer yasa uygulanmayacaksa 526 gündür ne yaptıklarını kamuoyuna, aileye açıklamak zorundalar. Ailenin en basit talebi budur" diyen İzol, şu soruyu yöneltti: "Bir cinayet dosyası neden bu denli uzun bir süre boyunca bekletiliyor? Bunu öğrenmek istiyoruz. Soruşturma makamları sürekli bize ‘adalet yerini bulacak’ diyor ancak verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. İlk günlerde söz verenlerin yerleri değiştirildi, başka savcılar, hakimler geldi. Yeni görev alan kişilerin bu sözleri yerine getirmesi gerekir. Değil 526 gün, bin 526 gün geçse de burada oturmaya devam edeceğiz" dedi.

Ailenin sosyal medya hesabından da, "Bir anne hastanede katledilen ve 4 yıldır tek hücrede tutuklu bulunan oğlu için Urfa'da adalet istiyor. Dünya annenin feryadı duydu, anne bir türlü sesini yetkililere duyuramadı" mesajı paylaştı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar