Urfa'da komşunun çocuğuna işkence

Urfa'da komşunun çocuğuna işkence
Halfeti ilçesinde B.A. adlı bir kişi, 11 yaşındaki M.H. adlı çocuğu boş binanın bodrum katıda işkence yaptı.

Urfa’nın Halfeti ilçesinde terasında kuş besleyen B.A. adlı kişi, kuşlarını çalacağı iddiasıyla M.H. adlı 11 yaşındaki çocuğa işkence yaptı.

Etraftaki kamera görüntülerine göre terasına çıkan çocuğu aracın bağajına koyan B.A., iddiaya göre çocuğu boş bir binanın bodrum katına indirdikten sonra dövdü. M.H.'nin ailesinin şikayeti üzerine dün çocuğun pedagog eşliğinde ifadesi alındı. 

‘BOŞ BİR BİNADA DARP’

10 Eylül’de yaşanan olaya ilişkin konuşan M.H.’nin ablası Nuriye H., yaşananları şöyle anlattı: "Küçük kardeşim kuş meraklısı. Anneme 'bizim binanın çatısında kuş besleyebilir miyim' diye sordu. Annem de ‘karşı binada var, sen besleyemezsin’ dedi. Kardeşimin aklına takılmış, kalkıp kuşa bakmaya gidiyor. Gittiğinde B. A. adlı kişi damda kuşlarıyla ilgileniyor. Kardeşimi damda görünce hiçbir şey sormadan çocuğu tokatlamaya başlamış. Çocuğu 5’inci kattan aşağıya sürükleyerek arabanın bagajına koyup boş bir binanın karanlık bodrum katında darp ediyor. Çocuğu 10 dakika karanlıkta tek başına bekletiyor ve çocuğa bağırırsan ben elektrikçiyim sena elektriğe veririm diyerek 10 dakika karanlıkta beklettikten sonra yine arabanın bagajına koyup eve getiriyor."

‘ÇOCUĞU ARAÇ BAGAJINDA GÖTÜRÜYOR’

Çocuğu araç bagajında evin önüne getiren B.A.’nın bina önünde "Çocuğunuz kuşlarımı çalıyor. Polis çağırırım" diyerek tehditlerde bulunduğunu belirten abla H., "Küçük kardeşim ablalarına darp izlerini gizlice gösteriyor. Ablalar darp izlerini görünce çığlık atıyor ve B.A. ile ismi bilinmeyen erkek kardeşi çığlığı duyunca kaçıyorlar" diye konuştu. 

Olay sonrası annesinin polisi aradığını ve sonrasında karakola giderek polislerce uzlaştırıldıklarını belirten H., "Çocuk olayı tam olarak bize anlatınca, çocuğu alarak aynı gün tekrar hastaneye götürdük. Çocuğa darp raporu aldık ve ondan sonra yeniden suç duyurusunda bulunduk" dedi. 

Abla H., savcının darp raporunu görmesinin ardından yeni bir soruşturma başlattığını belirtti. Soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan B.A.'nın çocuğu araca götürme ve stejen vagona bindirme görüntüleri toplandı. (MA)

Öne Çıkanlar