'Vadi Koru' inşaatında ücretleri ödenmeyen işçiler iş durdurdu

'Vadi Koru' inşaatında ücretleri ödenmeyen işçiler iş durdurdu
Invest İnşaat'a bağlı Vadi Koru projesinde 2 aydır ücretleri ödenmeyen 30 işçi iş durdurarak direnişe geçti.

İnşaat sektöründe işçilerin ücret ve hak gaspları devam ediyor.

İnşaat-İş Sendikası, Invest İnşaat’a bağlı İstanbul Sarıyer'deki Vadi Koru projesinde 2 aydır ücretleri verilmeyen 30 üyesinin iş durdurarak direnişe geçtiğini duyurdu.

Vadi Koru projesinin taşeron firması Detan Elektrik bünyesinde çalışan 30 İnşaat-İş üyesinin 2 aylık ücretlerinin 'gasp' edildiğini duyuran sendika, yaptığı açıklamada, "Konut-ofis ve ticari ünitelerden oluşan Vadikoru projesini ‘ayrıcalıklı bir hayatın kapılarını aralıyor’ sloganıyla tanıtan Invest İnşaat, aynı zamanda işçilerin yaşam hakkı anlamına da gelen ücret hakkını gasp ederek talepler karşısında tüm kapılarını kapatarak yanıt veriyor" ifadelerine yer verdi.

 

 

İŞVEREN İŞÇİLER DİRENİŞE GEÇTİKTEN SONRA GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ 

Invest İnşaat patronlarına seslenen İnşaat-İş, açıklamasını "hakları gasp edilen üyelerimizin tüm alacaklarını ödemek zorundasınız. İnşaat işçileri için ücret hakkı; tartışılmaz, pazarlık yapılamaz ve kapılarınızı kapatamayacağınız bir haktır" diyerek, "İnşaat-İş olarak kapattığınız o kapıları açmasını biz iyi biliriz" yanıtıyla sonlandırdı.

İşçilerin direnişi ve İnşaat İş Sendikası'nın açıklamalarının ardından, Vadi Koru şantiyesinde ücretleri ödenmeyen işçilerle ana firma yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede iki gün içinde ücretlerin ödeneceği sözü verilen işçiler eylemlerini sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar