Cezaevinde tutuklulara ölümüne işkence: Böyle devam ederse bizi öldürecekler

Cezaevinde tutuklulara ölümüne işkence: Böyle devam ederse bizi öldürecekler
Türkiye cezaevlerinde tutuklulara dönük baskı, şiddet ve hak ihlalleri haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor: 'Her akşam gardiyanlar tarafından koğuşlar basılıp şiddet uygulanıyor.'

Şırnak T Tipi kapalı Cezaevi'nden sonra Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutukluların da darp edildiği bilgisi geldi. Daha önce de birçok hak ihlaliyle gündeme gelen cezaevinde yaşanılanlara yönelik tepkisizlik, tutuklara yönelik saldırıları büyütüyor. Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Veysi Bayat, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde şiddete maruz kaldıklarını belirterek, konuşacak durumda olmadığını aktardı.

‘HER AKŞAM AYNI SAATTE BASKIN VE ŞİDDET’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre baba Abdullah Bayat, oğlunun telefonda konuşurken dahi zorlandığını belirterek şunları aktardı: "Oğlum, gardiyanların saldırısına maruz kalmış. Oturmakta ve ayağa kalkmakta zorluk çekiyor. Her akşam saat 20.00 civarında gardiyanlar tarafından koğuşları basılarak şiddete maruz bırakılıyorlar."

‘ÖLÜMÜNE İŞKENCE YAPTILAR’

"Oğlum 'Ölümüne işkence ettiler. Böyle devam ederse bizi öldürecekler' dedi. Artık bir ölü olduğunu söyledi. Haftalardır aralıksız şiddete maruz kalıyorlar ve her akşam bir odaya götürülüp işkenceye maruz bırakılıyorlar."

'HASTANEYE BİLE GÖTÜRMEDİLER, BİZİ ÖLDÜRECEKLER'

Cezaevinde bu uygulamanın sadece siyasi tutuklara dönük olduğunu belirten Bayat, "Oğulum, cezaevi müdürü değiştikten sonra işkencenin başladığını ve daha da arttığını söyledi. Konuşacak durumda değildi ve konuşurken çok zorlanıyordu. ‘Ayakta duramıyorum’ diyordu. Hastaneye bile götürmemişler. ‘Bizi öldürecekler’ diyordu. Eğer bu zulüm değilse peki nedir? Bundan daha büyük zulüm var mı?" diye sordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar