Vandallar kapıya dayandı

Vandallar kapıya dayandı
'Karşımızda, iktidara tutunabilmek için her zorbalığı göze almış, silahlı, devasa bir devlet gücü var. Ne malımız ne canımız güvende.'

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK- Ankara Keçiören’deki hastanede sağlık çalışanlarının hasta yakınlarından korunmak için can havliyle kendilerini bir odaya kapatıp barikat kurmaları, yeni Türkiye’yi özetleyen bir manzara…

Sadece zorbalığın sözünün geçtiği bir "gücü gücüne yetene" rejimi yarattılar. Zorba kapıya dayanmış, Sağlık Bakanı hala, "Devlet geçit vermeyecek" diyor.

Göz önündeki vandallığı, "hasta yakınları ile hastane çalışanları arasındaki çatışma" diye gösteren Ankara valiliği mi geçit vermeyecek şiddete?

Van’da gözaltına alınıp ölüm döşeğinde bulunan, helikopterden atıldığı iddia olunan vatandaş için "Kaçarken kayadan düştü" açıklaması yapan Van Valiliği mi şiddete geçit vermeyecek?

Yoksa şiddete geçit vermeyecek olan, ülkenin Anayasa Mahkemesi Başkanı’na "Ülke güvensiz. Sıkıysa korumasız işe git" diyebilen İçişleri Bakanı mı?

Gerçek şu:

Listesindekileri boğazlamak için silah zulalayan komşuların, can kurtarma derdindeki sağlık çalışanlarının canını almak için kapıya dayanan vandalların, öldüresiye dövdüğü yurttaşları öldü diye kapıya bırakan jandarmanın, bizzat güvenlik sorunu haline gelen İçişleri Bakanı’nın hükmettiği bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız.

Karşımızda, iktidara tutunabilmek için her zorbalığı göze almış, silahlı, devasa bir devlet gücü var.

Ne malımız ne canımız güvende…

Ya ülkeyi tamamen bu zorbalara teslim edeceğiz, ya da o sağlık çalışanları gibi, kapıya barikat kurup birarada direneceğiz.

Başka yolu kalmadı.

 

Öne Çıkanlar