Veli Saçılık: Ayhan Bilgen'in açıklamaları niyetten bağımsız olarak talihsizce

Veli Saçılık: Ayhan Bilgen'in açıklamaları niyetten bağımsız olarak talihsizce
Bilgen'in eleştirilerine cevap veren Saçılık, 'HDP, Saray Rejimine karşı son kaledir. Bu kaleyi can pahasına savunmak sadece HDP'lilerin görevi değil, bütün demokratların görevidir.' dedi.

ARTI GERÇEK- "Kobane soruşturması" kapsamında tutuklanan ardından da yerine kayyım atanan HDP'li Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen tutuklandığı günden bu yana partisi'ne yönelik eleştirilerde bulunuyor. Bilgen aynı zamanda yeni bir siyasi parti kurma hazırlıkları içinde olduğu iddiasıyla da sık sık gündeme geliyor.

Geçtiğimiz günlerde eleştirilerini yine sosyal medya üzerinden yayınlayan Ayhan Bilgen'e HDP MYK üyesi Veli Saçılık da sosyal medyadan cevap verdi.

İktidarın HDP bölme politikası yürüttüğü bu dönemde HDP'lilerin ve HDP'ye yakın duran çevrelerin daha hassasiyet içinde olması gerektiğini vurgulayan Saçılık, "Sarayın HDP'yi bölme siyasetini merkeze aldığı koşullarda Ayhan Bilgen'in bu açıklamaları niyetten bağımsız olarak çok talihsizce. HDP, Saray Rejimine karşı son kaledir. Bu kaleyi can pahasına savunmak sadece HDP'lilerin görevi değil, bütün demokratların görevidir." ifadelerini kullandı.

Geçmişte siyasi partilerde yaşanan bölünmelerden örnekler veren Ayhan Bilgen son tweet'inde şöyle demişti: "Başta Kürtler olmak üzere HDP’ye oy veren en politik kitle de bu süreci olgunlukla yönetebilecek siyasi ahlâk ve akla sahiptir. Demokrasi ve barış mücadelesi bir rozete ve tabelaya indirgenemeyecek değerdedir."

Öne Çıkanlar