Venezuela: Ordumuz, polisimiz ve halkımızla birlikte her türlü senaryoya hazırız

Venezuela: Ordumuz, polisimiz ve halkımızla birlikte her türlü senaryoya hazırız
Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza, ülkede bulunan Rusyalı askeri uzmanların sayısının artırılabileceğini de açıkladı

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 'ABD'nin olası bir askeri müdahalesi' de dahil olmak üzere ülkesinin her türlü senaryoya karşı hazır olduğunu belirtti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido'nun 'talep edildiği takdirde ABD tarafından Venezuela'ya yönelik bir askeri müdahalenin seçenekler arasında bulunduğuna' yönelik açıklamasının ardından konuşan Arreaza, ülkesinin askeri operasyonlar da dahil olmak üzere her türlü senaryoya karşı hazır olduğunu belirtti. 

Arreaza, tercihlerinin ülkedeki krizin çözümüne ilişkin diplomatik yolların kullanılması yönünde olduğunu belirtse de, Maduro yönetimini hedef alacak herhangi bir askeri müdahaleye de misillemeyle karşılık verileceğini söyledi. 

Sputnik'teki habere göre, Arreaza, "Her türlü senaryoya hazırız. ABD askeri yolu seçerse direniş göstermeye hazırız. Ordumuz, polisimiz ve halkımızla birlikte, ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar her orduyu yok etmeye hazırız" ifadelerini kullandı. 

'RUSYALI ASKERİ UZMANLARIN SAYISI ARTABİLİR'

Arreaza ayrıca, ülkede bulunan Rusyalı askeri uzmanların sayısının artırılabileceğini de açıkladı. Arreaza, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Venezuela ordusunun ekipmanlarının büyük bir kısmının Rus ekipmanı olduğunu hatırlatmak isterim. Putin bize mevcut olan en iyi ekipmanları teklif etti ve bu durum bizim güçlü bir savunma yapısı kurmamızı sağladı. Bütün bunların bakıma ihtiyacı var, ekipmanları geliştirmeliyiz. An itibariyle, Venezüella'da uzmanlardan oluşan bir komisyon bulunuyor, Bunların sayısı tabii ki artırılabilir."

'CIA PLAN TASARLIYOR'

Öte yandan Arreaza, CIA ile Venezuela muhalefetinin Maduro'yu devirmek için bir plan tasarladığını ve bu planın ülkenin doğal kaynaklarını ele geçirme amaçlı olduğunu söyledi. 

Venezuela'da Guaido önderliğinde yapılan darbe girişimi başarısızlığa uğrasa da, ABD destekli muhalif lidere göre 'Ordunun Maduro'yu artık desteklemediği açık.' Guaido, başarısızlığa uğrayan darbe girişiminin ardından "Kendisine gerçekten zarar veren tek kişinin Maduro olduğunu düşünüyorum. Tekrar tekrar kaybediyor ve gittikçe zayıflıyor, yalnızlaşıyor ve uluslararası desteğe sahip değil. Bizim ise bütün bunların aksine meşruiyet, destek ve geleceğe dair seçeneklerimiz artıyor" demişti.

'HARİKA HABER'

Darbe girişiminin ardından The Washington Post'a konuşan Guaido, Venezuela'ya ABD tarafından bir askeri müdahale düzenlenmesi tartışmalarını "Harika haber" ifadeleriyle yorumlamıştı ve "Bu Venezuela için harika bir haber çünkü biz bütün seçenekleri değerlendiriyoruz. ABD gibi önemli müttefiklerimizin de bu seçenekleri değerlendirmesi önemli. Bu, ihtiyaç duyduğumuz desteği gerektiği zaman alabileceğimiz anlamına geliyor" demişti. (HABER MERKEZİ)
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar