Venezuela’ya dönen Guaido, sokağa çıkma çağrısı yaptı

Venezuela’ya dönen Guaido, sokağa çıkma çağrısı yaptı
Kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Guaido, Venezuela’ya geri döner dönmez 9 Mart'ta ülke genelinde sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Hakkında Venezuela’dan çıkış yasağı olmasına rağmen ABD’nin Kolombiya’ya yolladığı 'insani yardım' malzemelerinin Venezuela’ya sokulması girişiminden bir gün önce 22 Şubat'ta ülkeden ayrılan 'Ulusal Meclis' Başkanı Juan Guaido, bugün öğlen saatlerinde başkent Caracas’a döndü.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, Guaido'yu karşılayanlar arasında ABD ve AB devletlerinden diplomatları da yer aldı.

ULUSAL ÇAPTA SOKAK GÖSTERİLERİ ÇAĞRISI YAPTI

Kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden 'Venezuela Ulusal Meclisi' Başkanı Juan Guaido, başkent Caracas'taki Alfredo Sadel Meydanı’nda kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

Sokak gösterilerine son verilmemesi gerektiğini belirten Guaido, halkı 9 Mart Cumartesi günü ulusal çapta sokak gösterilerine çağırdı:

"Bir dakika bile durmayacağız. Bu mücadele boşa gitmeyecek. Geleceği, ülkeyi iyileştirme hayalini düşünelim. Eğer demokrasiyi ve özgürlüğü sağlayabilirsek yaptığımız fedakarlıklar karşılığını bulmuş olacak."

Bugün kamu çalışanları ve sendikalarla bir araya geleceğini açıklayan Guaido, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine karşı uygulanan yaptırımların da artacağını açıkladı. (DIŞ HABER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar