Viyana'da AKP-MHP yanlılarının Türkiyeli demokratik derneklere saldırısına tepki

Viyana'da AKP-MHP yanlılarının Türkiyeli demokratik derneklere saldırısına tepki
Avusturya'nın başkenti Viyana'da AKP-MHP yanlıları Türkiyeli demokratik derneklere saldırı düzenlemeye başladı. Saldırılara tepkiler devam ediyor.

Avrupa'nın birçok kentinde her çarşamba sokağa çıkan Avrupa Kadın Dayanışması'nın Viyana'da bu hafta Kobani’de 3 kadının yaşamını yitirmesine neden olan TSK’nin SİHA bombardımanını protesto  eylemine saldırı girişiminde bulunan AKP-MHP yanlıları, daha sonra derneklere dönük saldırıya geçti. 

Önce Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği’ne (VTİD), ardından da aynı binada bulunan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’na (DİDF) saldıran Türkiyeli sağcı gruplar, dernek binalarının camlarını ve kapılarını kırdılar. 

"Recep Tayyip Erdoğan" sloganı atan ve tekbirlerle derneklerin sokağında toplanan 300 kadar Türk milliyetçisi gruba Avusturya polisinin de uzun bir süre müdahalede bulunmaması tepki çekti. 

Ülkücü işaretinin yasak olduğu Avusturya’da polisin, bu saldırılara göz yumarak, saldırgan grubu dağıtmak yerine VTİD binasına girerek kimlik kontrolü yapmak istemesi ve saldırganları değil, saldırıları protesto edenlerden bir kişiyi gözaltına alması demokratik örgütlerin tepkilerini artırdı.

BERİVAN ASLAN: BURASI TÜRKİYE DEĞİL

Saldırıları protesto eylemleri de sürüyor. Eylemlere katılan Yeşiller Partisi eski Milletvekili Berivan Aslan, AKP-MHP taraftarlarının saldırılarına tepki göstererek, "Erdoğan şunu iyi bilsin ki, burası Türkiye değil. Burada kendi güdümündeki faşist ırkçı çeteleri örgütleyerek, Kürtler ve dostlarını yıldırarak, sindirerek, diz çöktüreceğini zannediyorsa yanılıyor" dedi. 

Polisin tutumunu eleştirerek eylemcilerin fişlenmesine tepki gösteren Aslan, "Fişlenecek birileri varsa o da Erdoğan’ın örgütlediği ırkçı, faşist ve gerici gruplar ve onların mensup olduğu dernek ve illegal kurumlardır" açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidar yanlısı medyanın haberleri veriş biçimini eleştiren Aslan, "Havuz medyası ve şiddet yandaşları utanmadan antifaşistlere terörist damgası vuruyor" dedi.

Ayrıca Artı TV'ye bağlanan Berivan Aslan Viyana'da yaşananlara ilişkin "Avusturya'da yaşanan Kürt-Türk meselesi değil faşist - antifaşist meselesidir" dedi.

24 Haziran’dan bugüne kesilmeyen saldırıları bölgede bulunan Avusturyalı antifaşistler de toplanarak protesto etmeye devam ediyor. 

O eylemlerden birisi de dün akşam Viyana'nın Merkezi Tren İstasyonu'nda gerçekleşti:

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar