Yağ ve şekerden sonra un satışına da kota

Yağ ve şekerden sonra un satışına da kota
Bir fırıncı, 'Un karaborsaya düşmüş. Dün 50 kiloluk unun fiyatı 260 TL'ydi, bugün 320 TL istiyorlar. Kıtlık mı geldi?' dedi.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından dolar 10,45 liradan 11,30 liraya kadar yükselerek tarihi zirveyi yeniledi. Türk Lirası ise dolar karşısında kan kaybetmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim ayında sadece atıştırmalık alıp 1.002 lira ödediği ve fiyatlarını "gayet uygun" bulduğu Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yeni bir uygulama hayata geçti.

Buna göre, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde de ülke genelinde olduğu gibi, il genelinde de yağ ve şeker satışına sınırlama getirildi.

Un fiyatlarının da aşırı yükselmesiyle bir kota da bu ürüne geitirildi. Bir fırıncı, "Un karaborsaya düşmüş. Dün 50 kiloluk unun fiyatı 260 TL'ydi, bugün 320 TL istiyorlar. Kıtlık mı geldi?" derken İstanbul'da da bazı fırınların ekmek fiyatına zam yapıp 4 TL'den satabileceği haberleri basında yer aldı.

Böylece Erdoğan'ın Türkiye'deki 1980 öncesindeki karneyle gıda ürünü satışını eleştirdiği dönem bizzat yaşanmaya başlandı.

1 ADETTEN FAZLA SATILMIYOR

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ‘Un’, ‘Şeker’ ve ‘Yağ’ çeşitlerinin satışı ise 1 adetle sınırlandırıldı.

Migros, BİM, Şok gibi marketlerin raflarına asılan uyarı yazılarında, "Değerli müşterilerimiz her müşterimizin yararlanması amacıyla şeker, un ve yağ satışımız 1 adet ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederim" ifadelerine yer verildi.

Sınırlı satışa rağmen marketlerde Ayçiçek yağı ve 2 kiloluk toz şeker stokları bitti. Soran müşterilere ise ürünlerin sonraki geleceği söyleniyor. 

Öne Çıkanlar