Yargıya 'Saros' çağrısı: Bu hukuksuzluğu durdurun

Yargıya 'Saros' çağrısı: Bu hukuksuzluğu durdurun
'BOTAŞ'ın halkın topraklarına el koyması halka karşı hukuksuzluk reformudur.'

ARTI GERÇEK- Saros Körfezi Sazlıdere kıyılarında alelacele inşaatı başlatılan FSRU Doğalgaz Limanı ve Kara Boru Hattı Projesi 20 gündür köylülerin tarım topraklarını yok ederek devam ediyor. "Acele kamulaştırma ve el koyma" tebliği ise toprak sahiplerine daha yeni gönderildi. 

Saros Gönüllüleri Dayanışması Komisyonu konuya dair yaptığı açıklamasında, gerekçeli kararın 17 Temmuz tarihinde verildiği halde BOTAŞ şirketinin aylarca arazi sahiplerine kararı tebliğ ettirmediğine dikkat çekti.

Mülkiyet sahiplerinin bilgisi olmadan kepçe, dozer, kamyon gibi iş makineleri ile Saros Körfezi'ne hukuksuz şekilde girildiğinin belirtildiği açıklamada, BOTAŞ'ın dış ticarete ülke topraklarını ve Saros Körfezi'ni kurban ettiği ifade edildi. 

'YURTTAŞLARIN MÜLKİ HAKLARINI ELİNDEN ALDI'

Saros Gönüllüleri Dayanışması Komisyonu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Doğal yaşam hakkımıza rant ve kâr için saldıran BOTAŞ, yurttaşların zorlama ile mülkiyet haklarını ellerinden almıştır. Arazi sahibi ailelerin atalarından kalan en değerli topraklarına el konulmuştur. 

Çok düşük bedellerle BOTAŞ şirketinin vatandaşların ata topraklarını acele kamulaştırması halka karşı hukuksuzluk reformudur. 

Dava süreçleri sonlanmadan ve 2 ayrı keşif ve bilirkişi incelemesinin hemen ardından hukuka ve ÇED yönetmeliğine aykırılıklara rağmen  başlayan inşaat ve hafriyatlar her gün daha fazla araziye zarar vermektedir.

Edirne İdare Mahkemesince bu hukuksuzluğun bir an önce Yürütmesinin Durdurulmasını talep ediyoruz. Saros Körfezi'nde denizde ve karada yaşayan tüm canlılara, insan haklarına yapılan haksızlığa karşı tüm insanlığı dayanışmamızı büyütmeye çağırıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar