Yavaş: TOGO Kuleleri 1 ay içinde tadil etmezse yıkarım

Yavaş: TOGO Kuleleri 1 ay içinde tadil etmezse yıkarım
Eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün TOGO Kuleleri içinin, 1 ay bekleyeceklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'tadil edilmez ise yıkarım' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk Televizyonu’nda Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Eski CHP milletvekili ve iş insanı Sinan Aygün’ün Togo Kuleleri’yle ilgili mahkeme kararına itiraz için kendisinden para istendiği iddiası suçlamalarnına yanıt veren Mansur Yavaş, "Benim tarzıma uygun değil ama kolay kazanmaya alışmış kişi ile kanunları uygulayan kişi arasında bir tartışma söz konusu. İmar planından dolayı mahkemenin iptal etmesi ve Meclis'ten bu kararlar geçerken plan notlarının saklanması gibi deştikçe ortaya saçılan şeyler var" dedi:

‘MÜTALAA ALDIKTAN SONRA MÜHÜRLEMEDİK’

"Temmuz, Ağustos, Eylül ayları olabilir. O günlerde MHP’li belediye meclis üyeleri Sinan Aygün’ün binasının mühürlenmesiyle ilgili üç kez önerge verdiler. Hukuk servisine havale ettim. Bu arada Sinan Aygün görüşmek istedi, görüştük. 'Benim burada müktesep hakkım var, mühürleyemezsiniz' dedi. Hukuk müşavirin yanımıza çağırdım. ‘Ben Sinan Aygün’ün düşmanı falan da değilim. Siz bir inceleyin’ dedim. Hukuk servisimiz Danıştay 6'ncı Daire'den emekli hakimle görüşüp mütalaa aldı. Biz o zaman mühürlemedik."

‘BİZ AYGÜN İLE TELEVİZYONDA DEĞİL, HAKİM MODERATÖRLÜĞÜNDE TARTIŞACAĞIZ'

"Diğer belediye başkanları neden mühürlemedi?" sorusuna yanıt veren Mansur Yavaş, "Dava devam ediyor benim 2.1'e göre ruhsatım var, mahkemede de iptal etmediği için 'mühürleyemezsiniz' demiş. Benim dönemimde MHP’li üyeler 'Bunu mühürleyin' deyince, hukuk danışmanı inceletti, 'Evet müktesep hak olmuş olabilir' dediler. Mahkemenin tebligatının bize verilmemiş olması da bir başka boyut. Neden mühürlenmedi sorusunun cevabı Mimarlar Odası’nın açtığı ayrı davadan geliyor. Belediye meclisi kararı alınca, gelip dilekçe veriyor, niye mühürlemediniz diyor. Mustafa Tuna zamanında 'Hayır mühürlemeyeceğiz' deniliyor. Mimarlar Odası dava açıyor ve ruhsatsız olunca biz de mühürlüyoruz."

İddiaların mahkemeye taşındığını belirten Yavaş, "Bunu mahkemede tartışacağız. Bana haber gönderdi, televizyonunda çıkalım diye. 'Biz hakimin moderatörlüğünde tartışacağız' dedim."

'SİNAN AYGÜN ‘MECLİS ÜYELERİNİ TUZAK KURMAYA ÇAĞIRMIŞ'

İki belediye meclis üyesiyle görüşme talebinin Aygün’den geldiğini belirten Mansur Yavaş, "Onlar ‘Biz Sinan Aygün çağırdı’ diyor. Çağıran kendisi. Demek ki tuzak kurmaya çağırmış. Ben hukukçuyum, birisi gelse, Aygün’ün oraya rüşvet ister gibi para istese, ne yaparsınız, kovarsınız değil mi? Çıkıp aynı arabayla belediyeye mi gidersiniz? Burada kumpas kurmaya çalıştılar. Arkasında kimler olduğunu biliyorum.

Bu olayın olduğu günlerde kimlerle telefon görüşmesi yaptıklarını isteyeceğim. Farkında mısınız AK Parti ve MHP uzaktan izliyor.  Kendi meclis üyeleri oybirliği ile Sinan Aygün'ün aleyhine karar almış. Biz o kararları uyguluyoruz. Mansur Yavaş ile rüşvet kelimesini yan yana getiriyor. Bu çamurlar bize bulaşmıyor. Allah kendi dillerini kendilerine doluyor. Asla ve asla böyle bir ifade olmamasına rağmen bir kısım medya saldırdıkça saldırıyor" ifadeleri kullandı.

'PROJE TADİL EDİLMEZSE YIKARIM'

Yaşananların eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili olup olmadığı sorulan Yavaş, "Onu zaman gösterecek ama göbeğine kadar içinde bu işin. Bu soruyu soran Beyaz TV muhabiri. Sürekli görüşüyorlar. Artık Melih Bey işi gücü bıraktı, sürekli internetten hakaret üzerine hakaret ediyor. Kendisini muhatap almıyoruz. Bütün belediye meclis kararlarında plan notları saklanmış. Benim görev devraldığımda yüzde 30. Asıl kıymetli yer aşağısı. Mahkeme kararı bozuyor. Biliyor ki inşaat durdurulacak. Mayıs ayında inşaat seviyesi yüzde 60. Her işi bırakmış AVM’ye yüklenmiş. Ben başkasının para hırsıyla, kazancıyla uğraşacak halim yok. Mantık şuydu Ankara’da, biz seçilinceye kadar, kim gelirse gelsin işimizi hallederiz, yok artık böyle bir şey. 8 ay boyunca bir tane imar rantı kararı geçmedi" dedi.

Yıkım kararı verip vermeyeceği sorulan Yavaş, "30 bin metrekare inşaat yapma hakkı var. Buna göre kendinizi ayarlayın dedik. Projenizi tadil edin, yıkacaksanız yıkın, indireceksiniz indirin dedik. 1 ay bekleyeceğiz. Yapmazsa yıkarım. Ankara’nın 20 bin müteahhidi var. Bunların içerisinde sadece 8-10 tanesi yüksek kat alıp haksız kazanç sağladılar. Bunların hepsi FETÖ’ye gitti. Sinan Aygün’ün ortakları dahil şimdi yurt dışında" şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar