Meclis'te kamuda kadrolaşmaya tepki: Elinizden gelse ilkokul sınıf başkanlığında bile torpil yapacaksınız

Meclis'te kamuda kadrolaşmaya tepki: Elinizden gelse ilkokul sınıf başkanlığında bile torpil yapacaksınız
Torpil virüsünün tüm hücreleri sardığını belirten CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ‘Türkiye’yi bu torpil hastalığından kurtaracağız’ ifadelerini kullandı.

Foto: Arşiv


Başta TÜGVA olmak üzere AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ailesine yakın dernek ve vakıflar aracılığıyla kamu kurumlarında kadrolaşma skandalının ortaya çıkması Türkiye gündemine otururken, Meclis'teki görüşmelerde de bu konu muhalefet tarafından birinci başlık olarak gündemde tutuluyor.    

TBMM'de kamudaki kadrolaşma konusundaki söz konusu tartışmalara CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın sözleri damga vurdu. Yavuzyılmaz, ‘'Elinizden gelse ilkokul sınıf başkanlığı seçimlerinde bile torpil yapacaksınız; kim bilir, belki de yapıyorsunuz'' dedi.

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre "Torpilin belgesi de var" diyen CHP'li vekil Sayıştay’ın denetim raporlarına işaret etti.

"Sayıştay dış denetim raporuna göre, akademik kadro ilanlarında objektif olmayan ek koşullara yer veriliyor" şeklinde konuşan Yavuzyılmaz, "Öğretim üyeliği kadrolarına yapılacak atamalar için ek koşullar belirlenirken objektiflik yok. İlanların büyük çoğunluğunda belli bir kişiyi işaret eden şartlar var ve sadece birer kişinin başvurabiliyor" diye ekledi.

"İktidarın atadığı rektörler çoluğunu çocuğunu, yakınını bu kadrolara soktular" diyen CHP’li vekil, devamında şunları söyledi: "Bu nedenle de yolsuzluklar, usulsüzlükler ve kamu zararlarıyla ilgili üniversite yönetimlerinden çıt çıkmıyor. Elinizden gelse ilkokul sınıf başkanlığı seçimlerinde bile torpil yapacaksınız; kim bilir, belki de yapıyorsunuz."

‘TÜRKİYE’Yİ TORPİL VİRÜSÜNDEN KURTARACAĞIZ’

‘Virüs’ olarak adlandırdığı torpilin ülkenin tüm hücrelerini sardığını ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz "Torpil virüsü tüm hücreleri sarmış durumda. Türkiye’yi bu torpil hastalığından kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar