Yemeksepeti hackerları 20 bin kişinin verilerini sızdırdı

Yemeksepeti hackerları 20 bin kişinin verilerini sızdırdı
Yemeksepeti'ne siber saldırı gerçekleştiren hackerlar, 20 bin kişinin verilerini daha önce de pek çok sızıntının gerçekleştiği bir forumda yayınladı.

8 ay önce siber saldırıya uğrayan Yemeksepeti geçen hafta bir kez daha hacklendi.  Daha önceki saldırıyla bir bağlantıları olmadığını söyleyen saldırganlar ise verilerin karşılığında fidye istedi. Bugün ise konuya dair önemli bir gelişme daha yaşandı.

Yaklaşık 1 hafta önce Yemeksepeti siber saldırıya uğramış; 30 milyon kullanıcının verilerinin sızdırıldığı saldırıyı yapan hackerların, şirketin kurucusu Nevzat Aydın ile olan konuşmaları Mesut Çevik’e göndermesiyle saldırı ortaya çıkmıştı. Bu olayların devamında gazeteci İbrahim Haskoloğlu da iddiaların doğruluğunu kanıtlamak amacıyla hackerlara ulaşarak adresini ve telefon numarasını göndermelerini istemiş, sonrasında da gönderilen adres ve numaranın doğru olduğunu açıklamıştı.

Hackerların, taraflarına yüklü miktarda para ödenmesi durumunda verileri sızdırmayacağını söylemesi üzerine Yemeksepeti saldırıyı kınayan bir açıklama yapmış, bunu takiben olayların iyice büyümesiyle korsanlar bu sefer de şirketi, çalışanların açık adres ve telefon numaralarını yayınlamakla tehdit etmişti. 

GAZETECİLERE AÇILAN DAVALAR HACKERLERI HAREKETE GEÇİRDİ

Yemeksepeti’nin, hackerlara ulaşarak saldırıyı doğrulayan ve duyuran gazetecilere dava açması ise hackerları tekrar harekete geçirdi. 27 Kasım 2021 tarihli bir güncelleme ile saldırganlar, şirketin gazetecilere açtığı davayı gerekçe göstererek rastgele 20.000 kullanıcının verilerini, daha önce de pek çok sızıntının gerçekleştiği bir forumda yayınladı.

Örnek olarak sızdırılan bazı ünlü kişilerin kısmi sansürlü verilerini yayınlayan hackerların paylaştığı isimler arasında büyük şirketlerin yöneticilerinden sporcu ve oyunculara kadar pek çok ünlü ismin telefon numaraları ve açık ev adresleri gibi iletişim bilgileri yer aldı.

Sızıntıyı gerçekleştiren hackerlar şu ifadeleri kullandı:

"Yemeksepeti'nin bu sızıntıyı twitter hesaplarında türklerle paylaşan birkaç Türk gazeteciye dava açtığını duyduğumuz için rastgele 20k yemeksepeti müşteri bilgilerini paylaşmaya karar verdik. yemeksepeti bunu yapmaktan vazgeçmez ve yakın zamanda teklif vermezse birkaç ünlü kişi bilgisiyle daha çok veri paylaşacağız." 

Öne Çıkanlar