Yeni Şafak yazarı: Laiklik bölücüdür!

Yeni Şafak yazarı: Laiklik bölücüdür!
AKP yanlısı Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye'nin bütün sorunlarının kaynağı olarak laikliği gösterdi, yetinmedi laikliği 'bölücü' olarak tanımladı

GÜNCEL- Ülkenin içinden geçtiği, siyasi, sosyal ve kültürel krizleri 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarından aramak yerine laiklik, Kürtler ve Aleviler'de arayan AKP'li köşe yazarı Yusuf Kaplan tüm sorunların baş kaynağı olarak laikliği ilan etti.

Yeni Şafak'taki köşe yazısında Kaplan, geçmişte Kürt meselesinin "kaşındığını" bundan sonraki süreçte de laiklik ve Alevi meselelerinin "kaşınacağını" iddia etti.

"Bu toplumun yaşadığı, sürgit kontrolden çıktığı, kangrene dönüştüğü gözlenen temel sorunlarının gerisinde, medeniyet iddialarının, ruhunun inkâr edilmesi, ruh köklerinin kurutulması ve bu topluma tepeden sahte seküler bir kimlik ve kültür dayatılması cinayeti gizlidir" iddiasında bulunan Kaplan, Osmanlı yönetim sistemini övdü.

Osmanlı'nın 30'dan fazla etnik kimlikli yapısının, laiklik nedeniyle bozulduğunu savunan Kaplan, İslami kimliğin birleştirici olduğunu iddia etti. 

Güçlenen İslami kimlikler karşısında, "laiklik elden gidiyor!" sopası uzatıldığı ithamında bulunan Kaplan yazısını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz’un arefesinde, Türkiye, Alevî meselesi üzerinden kaşınmaya çalışılabilir…

Gezi’de bir Alevî kalkışması provası yapıldı, 17-25 Aralık’ta da Alevî meselesi kaşındı alttan alta.

Alevî vatandaşlarımızın da, Sünnî vatandaşlarımızın da son derece duyarlı hareket etmesi gereken zorlu bir gelecek bizi bekliyor…

Kılıçdaroğlu, İstanbul’a yaklaştıkça, Gezi sırasında Alevîleri kışkırtan istirahat tezgâhları artmaya başladı bile…"

Kaplan daha önceki yazılarında da, ODTÜ, Bilkent ve Boğaziçi Üniversitelerinin yıkılması gerektiğini iddia etmiş, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı.

Öne Çıkanlar