'Yeni yasayla Türk sineması önemli bir eşikten geçti'

'Yeni yasayla Türk sineması önemli bir eşikten geçti'
Yılmaz Erdoğan 'sansür yasası' diye eleştirilen yasa için '100 yılı etkileyecek kadar önemli bir yasal değişiklik' dedi.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı Organize İşler Sazan Sarmalı filminin özel gösterimi Beyoğlu'nda bir mekânda gerçekleştirildi. Yılmaz Erdoğan burada yaptığı açıklamada, kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak adlandırılan yeni sinema yasası için, "Türk sineması önemli bir eşikten geçti. Bundan sonraki 100 yılı etkileyecek kadar önemli bir yasal değişik" dedi. Cem Yılmaz ise "Tatsız şeyler yaşandı. İnşallah yeni çıkan kanunla bu tatlıya bağlanmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinemacılarla bir araya geldiği toplantıda 'yeni sinema kanununu' imzalamış, bunun üzerine Yılmaz Erdoğan da "Elleriniz dert görmesin" demişti. 

Özel gösterim sonrası filmin oyuncuları ve geceye katılanlar gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'ÖNÜMÜZDEKİ 100 YILI ETKİLEYECEK ÖNEMLİ BİR YASA'

Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Yılmaz Erdoğan, "Bu film yaparken de çok emek isteyen bir işti ama çıkarırken daha çok yorulduk. Özellikle de son 45 gün. Böyle olunca da sadece bir film olmaktan çıktı Organize İşler. Türk sineması diğer filmlerle beraber önemli bir eşikten geçti. Bundan sonraki 100 yılı etkileyecek kadar önemli, yasal bir değişikliğe vesile oldu" dedi.

'İNŞALLAH YENİ KANUNLA TATLIYA BAĞLANIR'

Cem Yılmaz ise yeni çıkan kanunla sinemalardaki sorunların tatlıya bağlandığını belirterek, "Üreten, yazan, çizen ve oynayanların pek hak etmediği bir süreç yaşadık. Bu üç beş ay pek hoşumuza gitmeyen bir şekilde geçti. Demek ki bizim örfümüzü, âdetimizi bilmeyen hata yapabiliyor. Bizim burada dördümüzün dışında bütün yazan, çizen insanların seyircilerine karşı bir sorumluluğu var. Kâğıt üzerinde bir şeyler karalıyoruz seyircimizi ya güldürüyoruz ya da hüzünlendiriyoruz. Bununla ilgili tatsız bir şey yaşandı. İnşallah yeni çıkan kanunla bu tatlıya bağlanmıştır. Güzel şeyler üretiliyor. Herkes ortaya hayatını koyuyor" dedi.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR YASA'

Şahan Gökbakar ise "Çok önemli bir yasa çıktı. Hem Kültür Bakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı nezdinde çok önemli adımlar atıldı" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar