Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu, Fetihtepe’yi ziyaret etti

Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu, Fetihtepe’yi ziyaret etti
Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu, kentsel dönüşüme karşı direnen Okmeydanı'ndaki Fetihtepe Mahallesindeki kadınlarla bir araya geldi.

Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu, "Kentsel dönüşüm" adı altında evlerinden zorla çıkarılmak istenen Okmeydanı'ndaki Fetihtepe Mahallesi’ndeki kadınlara dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Dayanışma ziyaretine çok sayıda kadın katıldı. 

Mahalledekilerle görüşen kadınlar, mahallede yaşayan kadınlarla sohbet ederek dayanışma gösterdi. Mahalledeki kadınlar, dayanışmadan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, yaşadıkları sorunları dile getirdi. Mahalledeki kadınlar, "Neredeyse 800 ev burada direniyor. Sularımız kesik. Cumartesi günleri saat 13.00 ve 15.00 arası spor salonunda banyo yapabiliyoruz. Sağlam binalara çürük kararı çıkartarak yıkmaya çalışıyorlar. Belediyenin yemek dağıtan aracı da artık gelmiyor" dedi. Kadınlar ayrıca bu baskılara boyun eğmediklerini, her gün yürüyüş gerçekleştirerek bu durumu protesto ettiklerini söylediler.

‘ONLAR ÇOCUKLARINA GEMİCİK, BİZ BORÇ BIRAKIYORUZ’

Kadınlar daha sonra mahalleli ile bir kafede bir araya gelerek direniş sürecinde yaşananları dinledi. Burada konuşan kadınlar, devletin kendilerini borçlandırmasına tepki göstererek, bu durumu kabul etmediklerini vurguladı. Mahalledeki kadınlar, "Onlar çocuklarına gemicikler bırakırken ben çocuklarıma borç bırakacağım. Bu süreçte çocuklarımız zayıfladı. Bu yaptıkları zulümdür. Şehir dışından polis geldi. Bir kadına 10 polis düşüyordu müdahale sırasında. Mahallede sanki savaş çıkmış gibi. Zorla kapılarımızı kırarak dairelerin içine girdiler, sularımız kestiler. Hasta insanlar yaşamakta zorlanıyor. Biz bugünlere kolay gelmedik ama bizi kolayca evimizden çıkartmaya çalışıyorlar" diye belirtti.

KADINLARDAN AÇIKLAMA

Ardından Kampanya Grubu, mahalle halkı ve Fetihtepe Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte Sivas Parkı’nda bir araya gelerek bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada sık sık "Yaşasın kadın dayanışması", "Zulme karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız" ve "Zorla değil rızayla dönüşüm" sloganları atıldı.

TALEPLER BELEDİYEYE İLETİLDİ

Açıklamada ilk olarak konuşan Fetihtepe Dayanışma Derneği üyesi Şenel Tartan, kendileri ile dayanışmaya gelen kadınlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tartan, mahalle halkı olarak taleplerini içeren dilekçeyi Beyoğlu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne ilettiklerini belirtti.

‘BU MÜCADELE HEPİMİZİN’

Ardından söz alan Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu üyesi Selin Top, mahallelinin haklı bir direniş ortaya koyduğunu ifade ederek, halkın barınma hakkını koruduğunu belirtti. Top, "Ekonomik kriz en çok kadınları vuruyor. Sizi hayranlıkla takip ediyoruz. Aynı zamanda bir gün bizimde evlerimiz başımıza yıkılacak mı bilmiyoruz. Ondan dolayı sizin mücadelenize destek veriyoruz. Bu hepimizin mücadelesi. Sesinizi her yerde büyütmeliyiz. Hepimizin yükü sizin sırtınızda. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyerek dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar